М'ЯСО В гранатовому соусі З РИСОМ І ГРИБАМИ

Складність – легко час пріготовленія– 20-25 хв Особливість блюда– делікатне поєднання слідкувати-пряного м'яса з негострими грибками і вершково-лимонний свжій смак рису. Приготування з мінімальним використанням смаження, збережені всі корисні якості рису.

 М'ЯСО В гранатовому соусі З РИСОМ І ГРИБАМИ

Інгредієнти

  • печериці свіжі – 150 г
  • свинина (вирізка) – 500 г
  • соус гранатовий Наршараб – 2 ст. л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • рис круглий “Кубань” – 200 г
  • лимон
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вершкове масло – 50 г

  • зелень

Покроковий рецепт приготування

Охолоджене м'ясо полити бальзамічним оцтом, обсмажити на розігрітому оливковому маслі з обох боків до появи рум'яної скоринки, посолити, поперчити. В кінці обсмажування облити гранатовим соусом і відразу прибрати з вогню, накрити кришкою, щоб м'ясо ввібрало смак і аромат солодких гранатів. Рис промити, помістити в чашу для приготування в пароварці, залити 400 мл чистої води, готувати протягом 20 хвилин. Додати 1 ст. л. свіжого лимонного соку, сіль за смаком, 1 ч. л. цукру, масло вершкове. 1 ч. Л. натертої цедри лимона з'єднати з рисом. Все ретельно перемішати, присипати зеленню петрушки. Печериці відварити 5-6 хвилин у воді. Залити маринадом (100 мл окропу, 1 ч. Л. Солі, 1 ч. Л. Цукру, 1/4 ч. Л. Оцту 70%, 2 гвоздички і 2-3 лаврових листки) і залишити, накривши кришкою, на 5 10 хвилин. Для оформлення страви теплий рис щільно вкласти в чайну чашку, перевернути на порційну тарілку, посипати цедрою і зеленню, поруч викласти гриби, вийняті з маринаду, на простір, що залишився помістити м'ясо в довільному порядку.

0/5 (0 Reviews)