СВИНИНА з яблуками ПО-нормандського

Як використовувати яблучний урожай & ndash; варіант від нашого кулінарного блогера з Риги Мальвіни Русе.

 СВИНИНА з яблуками ПО-нормандського

Інгредієнти

  • 500 г свинячої корейки без кісток
  • 200 г яблук
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 250 мл сухого яблучного сидру або соку
  • 100 мл вершків (жирність 30%)
  • 1 -2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • сіль, чорний мелений перець

Покроковий рецепт приготування

Шматок корейки обсушити паперовим рушником, зрізати зайвий жир, залишивши з краю не більше 0,5 см. Розрізати на вісім шматків товщиною 1,5 – 2 см. Цибулини очистити, порізати на четвертинки. Яблука розрізати навпіл, вирізати насіннєві коробочки і нарізати часточками.

На сковороді розігріти 1 ст. л. масла, викласти четвертинки цибулі і обсмажити на сильному вогні 2-3 хвилини, помішуючи, до золотистого кольору. Потім додати яблука, посипати все цукром і готувати 2-3 хвилини. Коли яблука і цибулю карамелізуются, перекласти їх на тарілку.

На сковороду влити масло, що залишилося і порціями обсмажити шматки корейки на сильному вогні, по 2 хвилини з кожного боку. Обсмажене м'ясо посолити, поперчити, посипати чебрецем. Туди ж влити яблучний сік і додати гірчицю. Накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати м'ясо 10 хвилин, потім перевернути і готувати ще 10 хвилин. Стежити, щоб рідина не википіла, при необхідності додавати яблучний сік або гарячу воду невеликими порціями.

Коли м'ясо згасити, влити вершки, перемішати, спробувати і, якщо треба, додати цукор. Знову перекласти в сковороду цибулю і яблука, виклавши їх поверх м'яса. Накрити кришкою і тушкувати на низькому вогні 10 хвилин.

Поки м'ясо гаситься, відварити рис і приготувати зелений салат. Для подачі викласти на тарілку м'ясо з яблуками і цибулею, полити його соусом. Поруч викласти рис.

0/5 (0 Reviews)