Інгредієнти
- 0,5 склянки среднезерного рису, краще іспанського
- 4 склянки курячого бульйону
- борошно для обсипання
- мелений чорний перець
- 2 ч. л. дрібно нарізаної свіжої м'яти
- 1,5 ч. л. натертої лимонної цедри
- 2-3 великих яєчних жовтки
- 3 ст. л. дрібно нарізаного свіжого кропу
- сіль морська
- 0,5 склянки свіжого лимонного соку
- 300 г нежирного баранячого фаршу
- 2 ст. л. дрібно рубленого солодкого лука
- 2 гілочки кропу
Покроковий рецепт приготування
Рис промити, відварити до м'якості. Половину рису відкласти, а половину перекласти в блендер, додати до нього 1 стакан гарячого бульйону і розмолоти до стану пюре. Не вимикаючи блендер, влити яєчні жовтки і лимонний сік, ретельно перемішати. Приправити сіллю і перцем. Отриману суміш перелити в каструлю з бульйоном і поставити її на дуже слабкий вогонь. У мисці змішати баранину з цибулею і м'ятою. Додати 2 ст. л. кропу, 0,5 ч. л. лимонної цедри, 2 ч. л. солі і 0,5 ч. л. перцю, перемішати. З отриманого фаршу сформувати кульки діаметром 1,5 см, злегка присипати їх борошном, струсити надлишки і покласти їх в теплий суп. Збільшити вогонь до середнього, дати закипіти і готувати 8-10 хв., Поки не зваряться фрикадельки. Додати залишився рис, 1 ст. л. кропу і 1 ч. л. лимонної цедри, приправити за смаком сіллю і перцем. Розлити суп по тарілках, прикрасити кропом і подати на стіл.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!