Грудинка, тушкована з капустою І картоплею

грудинка, тушкована з капустою І картоплею

Інгредієнти

  • жовтий солодкий перець – 1 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • по щіпці сушеного кмину і чебрецю
  • квашена капуста – 300 г
  • свиняче сало – 50 г
  • паста томатна – 2 ст. л.
  • червоний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • свиняча грудинка – 700 г
  • бекон – 100 г
  • картопля – 5 шт.
  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • цибуля дрібний – 1 шт.
  • вино сухе біле – 200 мл
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

грудинка, тушкована з капустою І картоплею

Грудинку вимити, обсушити і нарізати однаковими шматками середнього розміру. Розтопити в каструлі свиняче сало і обсмажити м'ясо, помішуючи, до коричневої скоринки, 15-20 хв. Посолити і перекласти в миску. Крок 2

грудинка, тушкована з капустою І картоплею

Лук очистити, дрібно нарізати і смажити в каструлі з жиром 6 хв. Посипати червоним меленим перцем, покласти томатну пасту. Влити вино і 0,8 л води і довести до кипіння. Крок 3

грудинка, тушкована з капустою і картоплею

Капусту нарізати, додати в каструлю і тушкувати під кришкою на маленькому вогні, 30 хв. Крок 4

грудинка, тушкована з капустою І картоплею

Картопля і часник очистити, картоплю нарізати великими кубиками, часник – скибочками. Солодкий перець вимити і нашаткувати соломкою, видаливши серцевину. У сковороді розігріти олію і обсмажити перець, 6-7 хв. Крок 5

грудинка, тушкована з капустою і картоплею

Додати в каструлю до капусти часник, обсмажене м'ясо і солодкий перець. Готувати 8 хв. Покласти картоплю, кмин і чебрець. Накрити каструлю кришкою і тушкувати 15 хв. Крок 6

грудинка, тушкована з капустою і картоплею

Покласти в сковороду з маслом, що залишилося нарізаний дрібними кубиками бекон і смажити на сильному вогні 5-6 хв. При подачі до столу посипати страву шматочками бекону.

0/5 (0 Reviews)