Хашх-берек & ndash; вірменський аналог татарських пельменів.
Інгредієнти
- 900 г борошна
- 1 середнє яйце
- 350 мл теплої води
- 2 ст. л. рослинного масла
- 0,5 ч. л. солі
Для подачі:
- мацун (мацоні)
- засмажений до золотистого кольору цибулю
Для фаршу:
- 750 г м'якоті яловичини
- 200 г м'якоті свинини
- 1 невелика цибулина
- сіль, чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для фаршу всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку, приправте сіллю і перцем. Крок 2 Для тесту в більшу миску гіркою насипте борошно. Зробіть поглиблення, в нього розбийте яйце, додайте воду, сіль. Замісити круте тісто, скачайте в кулю, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 30-40 хв. Крок 3 Розділіть відпочиле тісто на дві частини. Кожну частину розкачати качалкою в тонкий корж і наріжте квадратиками 5х5 см. Покладіть на кожен квадратик по ложечці фаршу, з'єднайте відразу всі кути квадратика, щоб вийшли мішечки. Крок 4 У великій каструлі закип'ятіть воду, посоліть, викладіть пельмені, варіть 5-6 хв. Акуратно відкиньте пельмені на друшляк, викладіть на блюдо, заправте мацуном, посипте смаженою цибулею. Відразу ж подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!