ХАШХ-Берека, ПЕЛЬМЕНИ ПО-ЧАЛТИРСКІ

Хашх-берек & ndash; вірменський аналог татарських пельменів.

 ХАШХ-Берека, ПЕЛЬМЕНИ ПО-ЧАЛТИРСКІ

Інгредієнти

  • 900 г борошна
  • 1 середнє яйце
  • 350 мл теплої води
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. солі

Для подачі:

  • мацун (мацоні)
  • засмажений до золотистого кольору цибулю

Для фаршу:

  • 750 г м'якоті яловичини
  • 200 г м'якоті свинини
  • 1 невелика цибулина
  • сіль, чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для фаршу всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку, приправте сіллю і перцем. Крок 2 Для тесту в більшу миску гіркою насипте борошно. Зробіть поглиблення, в нього розбийте яйце, додайте воду, сіль. Замісити круте тісто, скачайте в кулю, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 30-40 хв. Крок 3 Розділіть відпочиле тісто на дві частини. Кожну частину розкачати качалкою в тонкий корж і наріжте квадратиками 5х5 см. Покладіть на кожен квадратик по ложечці фаршу, з'єднайте відразу всі кути квадратика, щоб вийшли мішечки. Крок 4 У великій каструлі закип'ятіть воду, посоліть, викладіть пельмені, варіть 5-6 хв. Акуратно відкиньте пельмені на друшляк, викладіть на блюдо, заправте мацуном, посипте смаженою цибулею. Відразу ж подавайте.

0/5 (0 Reviews)