ПАСТА Болоньєзе

Болоньєзе – традиційний італійський м'ясний соус. Родина соусу – італійське місто Болонья. Історично склалося, що подають болоньєзе з тальятелле. Однак за межами Італії соус подається і з іншими видами пасти. Я подавала болоньєзе з фузіллі.

ПАСТА Болоньєзе

ПАСТА Болоньєзе

Смачна Італія x Інгредієнти

  • фузіллі 450 г
  • вода 4.5 л
  • сіль за смаком

Для соусу болоньєзе:

  • яловичий фарш 400 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цибуля 1 шт.

  • часник
  • помідори 2 шт.
  • консервовані помідори у власному соку 300 г
  • томатна паста 150 г
  • червоне вино 50 мл
  • сушений орегано 0.5 ч.л.
  • сушений розмарин 0.5 ч.л.
  • свіжий базилік (гілочки) 3 шт.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> оливкова олія 3 ст.л.
  • цукор 2 ч.л.
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Лук і часник очистити, вимити, обсушити паперовим рушником. Цибуля, часник дрібно нарізати. У сковороду налити оливкову олію, розігріти і обсмажити на ньому цибулю і часник протягом 5 хвилин. Крок 2

Додати в сковороду фарш і обсмажити його до зміни кольору. Крок 3

ПАСТА Болоньєзе

Свіжі помідори обдати окропом , зняти з них шкірку і нарізати шматочками. Томати у власному соку очистити від шкірки і подрібнити. Крок 4

ПАСТА Болоньєзе

У сковороду до обсмаженої з цибулею фаршу викласти томатну пасту, томатний соус з консервованих помідорів і шматочки свіжих помідорів, перемішати. Крок 5

ПАСТА Болоньєзе

Свіжий базилік вимити, висушити. Частина залишити для прикраси, решту дрібно нарізати. Крок 6

ПАСТА Болоньєзе

У соус всипати сушені орегано, розмарин, мелений чорний перець. Додати нарізаний базилік, цукор і сіль за смаком. Влити червоне вино, перемішати. Крок 7

ПАСТА Болоньєзе

Накрити сковороду кришкою і гасити соус на повільному вогні 35 – 40 хвилин. Крок 8

ПАСТА Болоньєзе

Відкрити кришку і тушкувати соус ще трохи для загустіння. Крок 9

ПАСТА Болоньєзе

Для пасти воду закип'ятити , посолити. Всипати фузіллі і варити 7 хвилин. Готові фузіллі відкинути на друшляк і дати стекти воді. Крок 10

ПАСТА Болоньєзе

Гарячі фузіллі розкласти по тарілках, зверху викласти гарячий томатно-м'ясний соус болоньєзе. Прикрасити листочками свіжого базиліку. Смачного!

0/5 (0 Reviews)