Болоньєзе – традиційний італійський м'ясний соус. Родина соусу – італійське місто Болонья. Історично склалося, що подають болоньєзе з тальятелле. Однак за межами Італії соус подається і з іншими видами пасти. Я подавала болоньєзе з фузіллі.
Смачна Італія x Інгредієнти
- фузіллі 450 г
- вода 4.5 л
- сіль за смаком
Для соусу болоньєзе:
- яловичий фарш 400 г
- часник
- помідори 2 шт.
- консервовані помідори у власному соку 300 г
- томатна паста 150 г
- червоне вино 50 мл
- сушений орегано 0.5 ч.л.
- сушений розмарин 0.5 ч.л.
- свіжий базилік (гілочки) 3 шт. < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> оливкова олія 3 ст.л.
- цукор 2 ч.л.
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цибуля 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Лук і часник очистити, вимити, обсушити паперовим рушником. Цибуля, часник дрібно нарізати. У сковороду налити оливкову олію, розігріти і обсмажити на ньому цибулю і часник протягом 5 хвилин. Крок 2
Додати в сковороду фарш і обсмажити його до зміни кольору. Крок 3
Свіжі помідори обдати окропом , зняти з них шкірку і нарізати шматочками. Томати у власному соку очистити від шкірки і подрібнити. Крок 4
У сковороду до обсмаженої з цибулею фаршу викласти томатну пасту, томатний соус з консервованих помідорів і шматочки свіжих помідорів, перемішати. Крок 5
Свіжий базилік вимити, висушити. Частина залишити для прикраси, решту дрібно нарізати. Крок 6
У соус всипати сушені орегано, розмарин, мелений чорний перець. Додати нарізаний базилік, цукор і сіль за смаком. Влити червоне вино, перемішати. Крок 7
Накрити сковороду кришкою і гасити соус на повільному вогні 35 – 40 хвилин. Крок 8
Відкрити кришку і тушкувати соус ще трохи для загустіння. Крок 9
Для пасти воду закип'ятити , посолити. Всипати фузіллі і варити 7 хвилин. Готові фузіллі відкинути на друшляк і дати стекти воді. Крок 10
Гарячі фузіллі розкласти по тарілках, зверху викласти гарячий томатно-м'ясний соус болоньєзе. Прикрасити листочками свіжого базиліку. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!