Хінгано

Цей рецепт – варіація на тему азербайджанського Хінгано. В ідеалі локшину готують вручну з прісного тіста, нарізають у вигляді ромбів і відварюють. Для полегшеного варіанту можна використовувати готові макаронні вироби, ваші улюблені.

 Хінгано

Фарш- кидок x Інгредієнти

  • м'ясний фарш 300 г
  • цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • перець стручковий 1 шт.
  • помідори 2-3 шт.
  • томатна паста 1 ст.л.
  • сіль 1 ч.л..
  • вершкове масло 2 -3 ст.л.
  • часник зубчик 3-4 шт.
  • сметана (катик , мацоні, кефір) 150 мл
  • зелень кінзи 1-2 пучок (а)
  • макаронні вироби 250 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 На вершковому маслі злегка обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, додати дрібно нарізаний стручок пекучого перцю. Трохи підсмажити. Крок 2 Покласти до цибулі і перцю м'ясний фарш (у мене яловичий) і, помішуючи його, прожарити, поки він не змінить колір. Посолити. Крок 3 Додати подрібнені помідори або томатну пасту (краще і те, і інше). Дати згасити разом хвилин п'ять. Якщо використовуєте тільки томатну пасту, можна додати трохи води (100-150мл) і ще згасити декілька хвилин. М'ясний соус готовий. Крок 4 Для приготування соусу з кислого молока взяти катик (мацоні, сметану, можна навіть кефір), додати туди подрібнений часник і перемішати. Солити не треба! Крок 5 У підсоленій воді відварити до готовності макаронні вироби. Злити воду, додати невелику кількість вершкового масла і акуратно перемішати. Крок 6 На плоске блюдо викласти локшину. Зверху гіркою м'ясну складову. Соус з кислого молока можна подати окремо в піалі, а можна викласти поверх м'яса. Посипати зеленню кінзи і подавати до столу. Смачного! Корисна порада

Макаронні вироби краще брати плоскі: локшину, фарфалле або навіть спагетті. У мене на фото бесбармачная локшина. Для фаршу традиційно використовується яловичина, телятина або баранина.

Господині на замітку

Замість стручкового перцю можна використовувати сухі пластівці чилі, червоний мелений перець або готову аджику.

0/5 (0 Reviews)