Хінкалі І чебуреки

Два в одному: хінкалі і чебуреки готуємо з одного тіста з однієї і тієї ж начинкою. Щоб тісто для хінкалі і чебуреків вийшло правильним, вам потрібні дуже сильні руки або професійний тістомісильні апарат, так як звичайний побутовий з таким завданням не впорається.

 Хінкалі І чебуреки

 Хінкалі І чебуреки

Інгредієнти

Для тіста:

  • вода – 300 г
  • борошно – 900 г
  • сіль -10 г

Для начинки:

  • фарш зі свинячої шиї – 350 г
  • фарш з яловичого поперекову – 350 г
  • цибуля ріпчаста – 250 г
  • крижана вода – 300 г
  • часник – 10 г
  • кінза – 50 г
  • перець чорний – 1г
  • сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Всі інгредієнти для тіста необхідно змішати і вимісити в туге і еластичне тісто. Часу в ручному режимі на це зазвичай йде близько 30-и хвилин. Після того, як ви замісили тісто його необхідно загорнути в плівку і прибрати в холодильник мінімум на 2 години. Крок 2 Для начинки: цибуля, часник і кінзу потрібно нарізати якомога менше, потім змішати в мисці з іншими інгредієнтами і перемішати. Можна замінити крижану воду на м'ясний бульйон, так начинка стане ще смачніше. Крок 3 Ліпимо хінкалі. Після того, як тісто відпочило в холодильнику, його необхідно розкачати ковбаскою, нарізати по 40-50 г і кожен шматочок розкачати в тоненький пласт товщиною 1 мм, діаметр якого повинен вийти приблизно 15см. В середину розкачане шматочка тіста потрібно покласти столову ложку фаршу і внахлест, по колу, защепіть краю. Якщо ви вперше ліпіть хінкалі, подивіться технологію їх ліплення/приготування в інтернеті. Крок 4 Зліплені хінкалі опускаємо в киплячу, підсолену воду, періодично помішуючи щоб вони не прилипали до дна каструлі. Варяться хінкалі 6-7 хвилин. При подачі їх можна посипати чорним перцем. Крок 5 Чебуреки робимо з того ж тіста і з тієї ж начинкою. Тісто треба розкачати ковбаскою, нарізати по 40-50 г і кожен шматочок розкачати в тоненький пласт товщиною 1 мм, діаметр якого повинен вийти приблизно 15см. В середину розкачане шматочка тіста потрібно покласти столову ложку фаршу і з'єднати кінці тесту таким чином, щоб вийшов півколо. Обрізати зайве тісто і смажити чебурек в великій кількості рослинного масла, майже у фритюру. Температура масла при цьому повинна бути приблизно 170 градусів. Готувати 2-3 хвилини, до того моменту, поки чебурек не стане приємного золотистого кольору. До речі

Рецепт надано Денисом крупеня, шеф-кухарем ресторанів Rodina Grand Hotel & amp; Spa Sochi

0/5 (0 Reviews)