Меню для двох x Інгредієнти
- свинина на кістці (без сала) – 1 кг
- курка – 1 шт.
- свинячий мову -1
- морква – 2 середніх
- цибуля ріпчаста – 2 великих
- чорний і запашний перець горошком
- лавровий лист
- часник – 1 -1,5 головки
- суміш сушених коренів (селери, петрушки, пастернаку)
- желирующие частини свинини (ніжка, хвостик, вухо)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Чим більше видів м'яса комбінується в холодці, тим він виходить смачніше. Крок 2 Все м'ясо нарізати, добре помити, скласти у велику каструлю, залити водою приблизно на 4-5 см вище рівня м'яса. Дуже важливо налити правильну кількість води, тому що при приготуванні холодцю воду підливати категорично не можна! Довести до кипіння, зняти піну, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму (щоб бульйон трохи булькотів, але ні в якому разі не кипів), томити близько 3 годин, періодично відкриваючи і знімаючи піну і утворюється жир. Крок 3 Додати цілу моркву і цибулину (для освітлення бульйону). Томити ще години 1,5-2. Додати ще одну цибулину і моркву (це вже для додання смаку), горошки чорного і запашного перцю, суміш коріння, лавровий лист (інші спеції я вважаю за краще не додавати), посолити. Томити ще 1 годину. Крок 4 Вийняти м'ясо. Бульйон процідити. М'ясо відокремити від кісток, жиру, шкурок і всього неїстівного, розібрати руками на волокна. Морквину натерти на крупній тертці. Все покласти в каструлю з бульйоном. Довести все до кипіння, зняти піну. Додати пропущений через прес часник. Крок 5 Постійно помішуючи, щоб м'ясо в бульйоні рівномірно розподілялося, розлити по лоточках (для коханого – в формі сердечка). Охолодити, поставити в холодильник до застигання.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!