Холодець з свинини І КУРКИ

Пам'ятаю, як в дитинстві мама варила холодець зазвичай взимку: на Новий рік, Різдво, 23 лютого. Холодець варився з кабанчика, якого заколювали до свят. Пізніше мама стала варити холодець з півнів. Слідуючи сімейних традицій я також щороку варю холодець на новорічні свята.

Кращі сімейні рецепти x Інгредієнти

  • свиняча рулька 1.8 кг
  • свинячі ніжки 3 шт.
  • курка 1 кг
  • ріпчасту цибулю 2 шт.
  • вода 10 л
  • лавровий лист 4 – 5 шт.
  • чорний перець горошком 8 – 10 шт.
  • запашний перець горошком 8 – 10 шт.
  • сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 холодець з свинини І КУРКИ

Всі продукти для холодцю я купувала заздалегідь, т. К. В останні дні перед Новим роком ціни дуже «злітають» вгору. Після покупки відразу ж все підготувала: поскоблить, вимила, обсушити і поклала в морозилку. Перед приготуванням заздалегідь дістати з холодильника все м'ясні продукти для холодцю і розморозити при кімнатній температурі. Крок 2

холодець з свинини І КУРКИ

Покласти в каструлю свинячі ніжки і рульку, залити водою. Води я вказала приблизну кількість, у мене велика 20-літрова каструля. Рівень води, з урахуванням м'яса, був більше половини. Довести бульйон до кипіння, зняти піну, трохи посолити. Покласти в бульйон цілу очищену цибулину, лавровий лист і перець. Цибулину видалити через 1-1,5 години. Варити без кришки на невеликому вогні протягом 5-6 годин. Стежити за готовністю м'яса. Коли свинина буде вже майже готова, покласти куряче м'ясо (у мене були крильця, гомілки, стегна). Вогонь зробити сильніше, дати закипіти, прикрутити і варити до готовності курки. Після закінчення варіння рідина повинна Уваров більш ніж на половину від початкового рівня. Крок 3

холодець з свинини І КУРКИ

Після закінчення варіння процідити вміст каструлі і остудити до кімнатної температури. З бульйону зняти зайвий жир, який при охолодженні буде зверху. Крок 4

холодець з свинини І КУРКИ

розібрати зварені м'ясні продукти: видалити всі кістки, лавровий лист, перець горошком, великі шматки м'яса порізати або порвати руками на волокна. Крок 5

холодець з свинини І КУРКИ

М'ясо укласти у формочки. Я зазвичай роблю «чоловічий» і «жіночий» холодець.) Для чоловіків я кладу побільше жирку, шкурки, хрящиків, а для жінок побільше м'яса. Крок 6

холодець з свинини І КУРКИ

Залити м'ясо остиглим бульйоном. Попередньо спробувати на сіль, якщо треба, підсолити. Бульйон повинен бути злегка солонуватим, потім він з'єднається з не надто солоним м'ясом, і буде нормально. Поставити форми з холодцем в холодильник на кілька годин. Якщо холодець зварений правильно, він застигає швидко. У мене застиг в протягом 1 години. Крок 7

холодець з свинини І КУРКИ

Перед подачею викласти холодець з форми на тарілку. Прикрасити зеленню. Крок 8

холодець з свинини І КУРКИ

Подати холодець до столу як холодну закуску. Розрізати на кубики і насолоджуватися прекрасним смаком. Смачного! З новим роком!

0/5 (0 Reviews)