Холодець зі свинини

Різдвяний холодець зі свинини & ndash; данину істинно московської традиції. У зимові свята & ndash; на Різдво і Васильєв день & ndash; свинина в усіх видах була головним московським стравою.

Інгредієнти

  • 1 кг підготовлених свинячих ніжок
  • 1 кг підготовлених яловичих хвостів
  • 1 кг яловичої грудинки
  • 1 кг свинячих вух
  • желатин
  • 1 цибулина,
  • 1 морквина
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, чорний перець
  • зелень і хрін для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Овочі очистіть, крупно наріжте і швидко обпечуся на розпеченій сковороді до чорних підпалин. Крок 2 Викладіть субпродукти в каструлю, залийте 8 л води, додайте обпаленої овочі, сіль, перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і варіть при тихому кипінні 4-5 ч. Крок 3 Зніміть з плити, охолодіть. Вийміть м'ясо і овочі. Субпродукти переберіть, відокремивши м'ясо, вуха наріжте соломкою. Бульйон ретельно процідіть через подвійний шар марлі або рушники. Крок 4 Замочите в холодній воді листової желатин з розрахунку 7 г желатину на 500 мл бульйону (гранульований желатин можна замочити в частині бульйону). Розігрійте бульйон, додайте віджатий листової желатин (або набряклий гранульований). Прогрійте бульйон до повного розчинення желатину. Крок 5 «Зберіть» холодець за наступною схемою: для нижнього шару змішайте 700 г м'яса і 700 мл бульйону, додайте 2 подрібнених зубчики часнику. Поставте в холодильник до застигання. Крок 6 Другим шаром змішайте 200 мл бульйону і 40 г нарізаних вух, знову приберіть в холодильник для застигання. Останнім шаром влийте в форму ще 400 мл бульйону і дайте йому застигнути. При подачі наріжте холодець тонкими скибочками і подавайте з хріном і зеленню.

0/5 (0 Reviews)