Часто такі звичайні рецепти в кожній родині мають свої особливості і, найчастіше, свої історії. Особливість цих голубців – їх розмір, майже на один укус. Мені здається, тільки моя тітонька Оля вміла ліпити пельмені величиною з п'ятикопійчану монету і один до одного. При цьому вона не вирізала кружечки формочкою, а, як правило, розкачувала ковбаску з тіста і нарізала шматочки і розкачувала їх качалкою і все пельмені виходили абсолютно однаковими. Ось і голубці вона робила такі ж маленькі і однакові. Потім моя мама навчилася у неї, а я у мами, хоча, мені здається, тітки Оліни були вищий клас! Вони завжди використовували тільки свинину для фаршу і додавали (зразкове співвідношення) на 5 частин м'яса 1 частина свіжої моркви, 1 частина свіжого помідора, які пропускали через м'ясорубку разом з м'ясом, 1 частина цибулі, який різали дрібними кубиками і 1 частина рису. Природно, перець і сіль, але особливістю наших голубців був базилік & ndash; влітку свіжий, а взимку сушений. Це вже за порадою сусідки-вірменки тітки Асі. І все гаситься в томатно-сметанному соусі. Тепер моя дочка намагається навчитися формувати маленькі голубці. Але в шаленому темпі сучасного життя у неї мало часу, і на свій день народження вона завжди просить мене приготувати голубці від бабусь Каті і Олі і торт від бабусі Каті. Для неї це найкращий подарунок. Останнім часом і я внесла свій & laquo; внесок & raquo; в цей рецепт & ndash; частина голубчиків я загортаю в сирокопчену грудинку і злегка обсмажую. Сподіваюся, моїм улюбленим авторам нашого сімейного рецепта це б сподобалося.
Кращі сімейні рецепти x Інгредієнти
- м'якоть свинини 500 г
- цибуля 200 г
- морква 100 г
- помідори 1 шт.
- рис 100 г
- протерті помідори 500 мл
- сметана 200 г
- капуста
- базилік
- сіль, мелений чорний перець
- сирокопчена грудинка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Фарш я завжди готую сама: пропускаю через м'ясорубку м'ясо, морква, помідор, нарізаю дрібними кубиками цибулю. Рис варю 10 хвилин. Зливаю воду, даю охолонути і додаю до фаршу. Тепер треба посолити і поперчити за смаком і додати базилік (теж за смаком). Все перемішати. Крок 2
У вилка капусти видаляю верхні пошкоджені листя, роблю вертикальні надрізи уздовж качана, занурюю в киплячу воду і відділяю лист за листом. Даю їм трохи поваритися, викладаю на лист і даю охолонути. З капустяного листя вирізаю з ніжною тонкою частини трикутники приблизно зі стороною в 10 см. На основу трикутника викладаю 1 чайну ложку фаршу, і закриваю бічними сторонами і закручую на гострий куточок. Крок 3
сирокопчені грудинку нарізаю тонкими смужками (можна і готову в нарізці купити) і загортаю в них частину готових голубців. Обсмажую їх на сковороді з антипригарним покриттям без масла. Крок 4
У сотейнику або каструлі з товстим дном доводжу до кипіння свіжі, натерті помідори, додаю сметану, при необхідності трохи гарячої води, солю, перчу і викладаю голубці. У центр ті, що в сирокопченої грудинки, а по краях і зверху інші. Ще пару лаврових листочків. Все довести до кипіння, і варити на повільному вогні 20-30 хвилин. Подавати зі сметаною і зеленню за смаком.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!