ХОЛОДНА ДОЛМА

Холодна долма з рисом часто входить в набір близькосхідних закусок – меззе. & Nbsp;

Інгредієнти

  • 250 г довгозерний рису
  • 2-3 консервованих очищених помідора в с/с
  • 1 велика цибулина або 4 ст.л. нарізаного зеленого лука
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної петрушки
  • 2 ч.л. сушеної м'яти
  • ¼ ч.л. меленої кориці
  • ¼ ч.л. меленого запашного перцю
  • 250 г консервованих виноградного листя
  • 2 помідори
  • 3-4 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової олії
  • 150 мл води
  • 1 ч.л. цукру
  • сік одного лимона
  • сіль, чорний перець свіжого помелу

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Рис промийте і замочіть в окропі, потім промийте під струменем холодної води. Відкиньте на друшляк. Крок 2 Обсушені рис змішайте з помідорами, цибулею, петрушкою, м'ятою, сіллю і спеціями. Крок 3 Загорніть долму, викладаючи начинку на матову сторону листа. Крок 4 На дно казана покладіть нарізані скибочками помідори, браковані виноградне листя і щільно укладіть долму. Між долмой можна покласти зубчики часнику. Крок 5 Змішайте оливкову олію з водою, посоліть, додайте цукор і лимонний сік і залийте цією сумішшю виноградне листя. Закрийте перевернутої тарілкою, закрийте казан і готуйте на дуже тихому вогні 2 години, підливаючи воду невеликими порціями в міру необхідності. Остудіть в казані і подавайте в холодному вигляді. Корисна порада

Холодну долму дуже прикрасить соус з йогурту, змішаного з пряними травами, часником і спеціями. & Nbsp;

До речі

Не намагайтеся скоротити & nbsp; час приготування долми: під час тривалого дбайливого гасіння все аромати страви з'єднуються, а & nbsp; ніжний рис просочується смаком соусу і виноградного листя. & nbsp;

0/5 (0 Reviews)