ХОЛОДНА шийки з гарбузовим соусом

Одного разу наш редактор на свій день народження вирішила & nbsp; приготувати кілька різних закусок. Трохи, але якихось незвичайних. А здивувати редакцію & nbsp; & laquo; гастроному & raquo ;, як ви розумієте, нелегко. Так ось & ndash; редакція здивувалася настільки, що три з половиною & nbsp; кілограма шийки зникли за 20 хвилин. А народу було не так вже й багато & hellip;

ХОЛОДНА шийки з гарбузовим соусом

Інгредієнти

  • 2 кг свинячої шийки без кістки
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ч. л. імбирного порошку

  • щіпка кориці
  • сіль, червоний гострий перець
  • оливкова олія

Для соусу

  • 700 г гарбуза
  • 2 см свіжого кореня імбиру
  • 3 ст. л. арахісової пасти
  • 1 ч. л. топленого масла
  • щіпка кориці
  • сіль, мелений чорний перець
  • арахісове масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для шийки імбир наріжте тонкими довгими смужками. Нашпигуйте шийку імбиром: під прямим кутом втикайте в м'ясо довгий тонкий ніж і відразу ж, не виймаючи, повертайте на 90 °. У отвір кладіть шматочок імбиру і після цього витягуйте ніж. Натріть поверхню шийки сумішшю імбирного порошку, кориці, солі і перцю. Крок 2 Гарбуз очистите від шкірки і насіння, м'якоть нарізати великими кубиками. Покладіть гарбуз в деко, влийте 1 стакан води. Зверху встановіть решітку, покладіть підготовлену шийку і закрийте всю конструкцію фольгою, намагаючись ніде не залишати щілин для виходу пара. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 1 год. Крок 3 Потім вийміть деко з духовки, зніміть фольгу, збризніть м'ясо оливковою олією і поверніть в духовку до утворення рум'яної скоринки, ще на 30 хв. Крок 4 Для соусу імбир дуже дрібно наріжте. Розігрійте в сковороді топлене масло, на середньому вогні обсмажте імбир 2 хв. Вийміть деко з духовки, м'ясо перекладіть на блюдо і накрийте фольгою. Весь вміст дека (гарбуз разом з соками) перекладіть в блендер. Додайте арахісову пасту, підсмажений імбир, корицю, сіль, перець і 2 ст. л. арахісового масла. Збийте до однорідності, перекладіть в миску і поставте в холодильник на 2 ч. Крок 5 М'ясо повністю остудіть, наріжте тонкими скибками. Змастіть кожен шматок гарбузовим соусом, згорніть і подавайте з зеленню. До речі

Якщо у вас є машинка для приготування морозива, зробіть в 2 рази & nbsp; більше гарбузового крему і заморозьте відповідно до інструкцій. Кожен & nbsp; шмат м'яса згорніть як ріжок для морозива, зав'яжіть зеленою цибулею & nbsp; (стебла потрібно попередньо 30 сек. Потримати в окропі) і покладіть в & laquo; ріжок & raquo; по кульці замороженого крему.

0/5 (0 Reviews)