Тайська назва цієї страви & nbsp; для російського вуха звучить дуже забавно. По-англійськи в меню його зазвичай пишуть mee krawp & nbsp; або ще простіше & ndash; mee krob. Виходить, зрозуміло, & laquo; мікроб & raquo ;. Один раз спробувавши цю локшину, ви & nbsp; її вже не забудете: тонка, оглушливо хрустка вермішель з ароматною заправкою з м'яса, & nbsp; морепродуктів і сої & ndash; це дуже вражає.
Інгредієнти
- 200 г тонкої рисової вермішелі
- 150 г нежирного свинячого фаршу
- 150 г сирих очищених креветок
- 150 г твердого тофу
- 1 середня цибулина шалот
- 4 зубчики часнику
- 1 ст. л. ферментованої соєвої пасти
- 1 ст. л. рисового оцту
- 1 ст. л. соку лайма
- 2 ст. л. пальмового цукру або 2 ч. л. зацукрувався меду
- 1 ст. л. рибного соусу
- пластівці чилі
- рослинне масло для фритюру
для подачі
- зелена цибуля
- паростки золотистої квасолі
- 1 середній гострий червоний перець чилі
- 4-5 гілочок кінзи
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Замочіть рисову вермішель в трохи теплій воді на 10-15 хв. Вона повинна стати м'якою. Потім відкиньте на сито і обсушити якнайкраще. Крок 2 Порубаєте креветки тесаком або важким ножем в фарш. Крок 3 Роздавите, очистіть і порубаєте часник. Очистіть і дрібно наріжте шалот. Крок 4 Наріжте тофу маленькими смужками: в товщину приблизно з 2 сірники, а в довжину – із сірник. Крок 5 Розігрійте в воке масло для фритюру і обсмажте тофу, а потім вермішель невеликими партіями. І те й інше має стати золотистим, при цьому вермішель ще й збільшитися в обсязі, а тофу – зробитися хрустким. Готову вермішель викладайте в сито, що стоїть на паперових серветках, щоб скло зайве масло, а готовий тофу – на зім'яті паперові рушники. Крок 6 Коли вся вермішель готова, вилийте з вока масло, залишивши приблизно 3 ст. л. Покладіть часник і шалот, обсмажуйте на середньому вогні 2 хв. Крок 7 Додайте свинячий фарш і креветки, обсмажте до зміни кольору, розбиваючи утворюються грудки виделкою. Крок 8 Приправте соєвою пастою, оцтом, цукром (медом) і рибним соусом, а також пластівцями чилі. Готуйте, помішуючи, 1 хв. Зніміть з вогню і влийте сік лайма. У отриманого фаршу повинен бути гостро-солоно-солодко-кислий смак. Крок 9 Покладіть в вок обсмажену вермішель, перемішайте, поверніть на вогонь і прогрійте. Додайте тофу, перемішайте і розкладіть по тарілках. Посипте кожну порцію кільцями чилі і листям кінзи. Окремо подайте нарізану невеликими шматочками зелену цибулю і паростки квасолі, щоб кожен міг додати їх за своїм смаком. До речі
Ви можете приготувати це блюдо не тільки з рисової, але і з будь-якої іншої & nbsp; локшини & ndash; соєвої або & nbsp; пшеничного, головне & ndash; щоб вона була якомога більш & nbsp; тонкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!