Свинячі КОТЛЕТКИ на стеблі Лемонграс

Такі котлетки дуже популярні у В'єтнамі і в Лаосі. Але якщо їх роблять для туристів, то в фарш часто додають барвник, щоб зробити м'ясо більш яскравим, і пекарський розпушувач, щоб котлетки стали більш пружними. Але ми вдома & ndash; тому ніяких трюків! Тільки найсвіжіше м'ясо і ароматні спеції. Лимонне сорго віддає свій аромат м'яса, і навіть жирність свинини кудись пропадає. Якщо є можливість посмажити котлети на вугіллі & ndash; готуйте більше, ніж зазвичай. Виходить приголомшливо смачно!

Свинячі КОТЛЕТКИ на стеблі лемонграс

Інгредієнти

  • 500 г свинячого фаршу
  • 1 маленька цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 11 стебел лемонграсу
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • сіль, мелений чорний перець
  • рослинне масло для змазування

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть і довільно наріжте цибулю, покладіть в кухонний комбайн. Роздавите і очистіть часник, покладіть до цибулі. Крок 2 У 1 стебла лемонграсу видаліть верхню частину стебла, залишивши приблизно 5 см нижньої. Видаліть сухі зовнішні листя. Крок 3 Розбийте стебло лемонграсу сильним ударом тесака (бийте площиною, а не лезом) або іншого важкого предмета. Потім дуже дрібно наріжте стебло поперек і покладіть в кухонний комбайн. Крок 4 Подрібніть вміст комбайна в однорідне пюре. Додайте мед, рибний соус і сіль, збийте ще раз. Крок 5 Гарненько змішайте фарш і вміст кухонного комбайна. Додайте ще солі, за смаком, і чорного перцю, вимішують 5-7 хв. Накрийте фарш і поставте в холодильник на 30 хв. Крок 6 Розпаліть вугілля – вони повинні добре прогоріти і затягнута білим попелом. Або ж розігрійте духовку до 220 ° С, одночасно включивши гриль. Розігрійте і змастіть маслом грати. Крок 7 Тим часом обробіть залишилися стебла лемонграсу – відріжте тільки самі кінці зеленої частини, щоб залишилися стебла довжиною 10-12 см. Чим-небудь важким вдарте по стеблу так, щоб його кінці залишилися цілими, а середина розплющилася. Крок 8 Розділіть фарш на 10 рівних частин. Мокрими руками зліпити навколо білої частини кожного стебла лемонграсу плоску (2-2,5 см) котлетку – зелений шматочок стебла повинен стирчати. Крок 9 Покладіть котлетки на змащену гарячу решітку і смажте, один раз акуратно перевернувши, до рум'яної скоринки, приблизно 15 хв. Подавайте негайно До речі

Якщо ви купите не готовий фарш, а свинячу м'якоть & ndash; наприклад, окіст або лопатку з жирком (жиру має бути не менше 20% від ваги м'яса), & ndash; спробуйте порубати м'ясо вручну, а не перекручувати через м'ясорубку. Спочатку наріжте його маленькими шматочками, а потім рубайте одним важким ножем або двома (або краще тесаками), поки на дошці перед вами не утворюється фарш, в якому все ще буде видно шматочки м'яса. Такі котлетки найсмачніші.

0/5 (0 Reviews)