Кабоб З яловичини з соусом ЦАХТОН і пряний ОГІРКАМИ ПО-КОРЕЙСЬКИ

Ця страва & ndash; черговий мікс різних кухонь: іранської, кавказької і корейської. Блюдо готував навесні. У мене вдома на вікні якраз & laquo; підійшла & raquo; розсада гострого перцю, а з Кавказу привезли свіжу черемшу (це самий її сезон!), тому соус цахтон вийшов авторський. Тут також використана харісса & ndash; це соус-паста з суміші червоного гострого перцю, часнику, оливкового масла і спецій, якийсь аналог нашої абхазької аджики. Харисса широко застосовується в турецькій, арабській кухні і ізраїльської кухнях.

 кабоб з яловичини з соусом ЦАХТОН і пряний ОГІРКАМИ ПО-КОРЕЙСЬКИ

Кращі страви з наших продуктів x Інгредієнти

  • яловичина (м'якоть) – 400 г
  • жир-сирець нутряний – 50 г
  • цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • перець чорний (горошком) – ½ ч. л.
  • перець духмяний – 3 горошини
  • сіль – за смаком
  • цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • огірок довгоплідний – ½ шт.
  • перець солодкий червоний – 1 шт.
  • коріандр – 1 ч. л. насіння
  • часник – 1 зуб.
  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • цукор – 1/3 ч. л.
  • соєвий соус – 1 ст . л.
  • устричний соус – ¼ ч. л.
  • оцет рисовий – ½ ст. л.
  • перець чорний і перець чилі мелений – за смаком
  • зелена цибуля і зелений часник – по 1 стеблу
  • кмин чорний і кунжут білий – по ¼ ч. л. насіння
  • лаваш, сумах мелений, перець чилі зелений, цибуля зелена
  • перець гострий (молоде рослина) – 1 шт.
  • йогурт (густий) – 100 г
  • зелень кінзи – 1 гілочка
  • черемша свіжа – 4 втечі
  • харісса – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо і жир-сирець пропустити через м'ясорубку. Дуже дрібно нарізати цибулю. Перетерти в ступці чорний перець і сіль. Інтенсивно змішати м'ясо, жир і спеції, посолити і знову добре вимісити фарш. Фарш повинен бути дуже щільним, в'язким. Зліпити з фаршу порційні довгасті котлетки (кабоб) і увіткнути в них бамбукові шпажки, попередньо замочені у воді. Смажити на сковороді-гриль або в духовці при високій температурі (200 ° C), постійно перевертаючи, до готовності. Крок 2 Для оригінального кавказького соусу цахтон використовується молоде рослина гострого перцю майже цілком (без коренів) – не задерев'янілі м'які пагони, листя і молоді стручки. Стебло перцю розрізати на 2 частини і бланшувати на малому вогні 1-2 хвилини, відкинути на сито, віджати і подрібнити (не дуже дрібно), додати йогурт. Додати подрібнені кінзу і пагони черемші, змішати з йогуртом і харіссой, поставити охолоджуватися на годину. Крок 3 Гарнірувати блюдо будемо огірками по-корейськи. Огірок нарізати товстою соломкою приблизно з мізинець, посолити і відставити на півгодини – потім огірки злегка віджати від зайвої соку. Нарізати білий лук і солодкий перець соломкою. Обсмажити цибулю до м'якості на сковороді-вок в розігрітій олії на сильному вогні, безперервно помішуючи – цибуля не повинен пригоріти. Додати солодкий перець. Змішати в ступці насіння коріандру, подрібнений часник і цукор, соєвий і устричний соуси; вилити цю суміш в сковороду на цибулю і перець. Перемішати і весь вміст сковороди викласти зверху на огірки, тут же додати рисовий оцет, відразу закрити миску з огірками харчовою плівкою і залишити на 5 хвилин – компоненти повинні «одружитися» між собою. Перемішати, знову закрити плівкою, прибрати в холодильник. Перед подачею посипати кунжутом і чорним кмином. Крок 4 Подати кабоб на дерев'яному блюді на тонкому лаваші з соусом цахтон, гарнірувати пряними огірками, декорувати сумахом, маринованим перцем чилі і свіжою зеленню. Корисна порада

Свіжий йогурт відмінно поєднується з різними добавками у вигляді подрібнених овочів і зелені. Серед відомих: грецький цацики (дзадзики), індійська райта, осетинський цахтон, балкарський (тузлук), адигські (шхушипс). Це ідеальні соуси до м'яса, птиці та свіжої несолодкої випічці.

Господині на замітку

Відкрийте для себе черемшу! Тільки ранньою весною непоказні на вигляд світло-зелені пагони цієї рослини можна купити на ринку. Бланшируйте її в підсоленій воді, відкиньте на друшляк, заправте соняшниковою олією і подавайте на стіл. Ліпота-а-а-а! 🙂 & Nbsp; А як корисно! 🙂

0/5 (0 Reviews)