Вже давно цей китайський місто називається не Кантон, а Гуанчжоу. А ось блюдо зберегло своє колишня назва – то, яке відоме у всьому світі. Кантонскій рис вам приготують в будь-якій частині світу, причому не тільки в китайських ресторанах. Його обожнюють всі жителі Південно-Східної Азії, люблять готувати французи й американці. Спробуйте і ви, чи не розчаруєтеся!
Інгредієнти
- 200 г запеченої свинини або курки
- 1 маленька морквина
- 2 солодких червоних перцю
- 3 см свіжого кореня імбиру
- 2 зубчики часнику
- маленький пучок зеленої цибулі
- 6 перепелиних яєць
- 360 г готового розсипчастого рису
- 4 ст л нерафінованої арахісового масла
- сіль за смаком
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте м'ясо або птицю довгою соломкою . Моркву наріжте дуже маленькими кубиками. У перцю видаліть серцевину, м'якоть нарізати маленькими кубиками. Подрібніть імбир, часник і цибулю. Крок 2
Розігрійте в воке половину масла, покладіть білу частину цибулі, імбир і часник, готуйте на сильному вогні 30 сек. Додайте моркву і перець, 7готовьте 1 хв. Покладіть рис і м'ясо, готуйте, перемішуючи, 2-3 хв. Перекладіть рис в миску, вок протріть паперовими рушниками. Крок 3
Яйця збийте. Продовжуючи збивати, додайте залишився зелений лук і трохи солі. Розігрійте в воке масло, що залишилося, влийте яєчну суміш і готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки яйця не почнуть злегка схоплюватися Крок 4
Покладіть рис в вок, ретельно перемішайте, перемішайте, збільште вогонь до сильного і готуйте, помішуючи, 1-2 хв. Приправте перцем і подавайте негайно. До речі
Ви цілком можете використовувати в цій страві м звичайні яйця, але рис з перепелиними яйцями виходить ніжніше, ніж з курячими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!