Свинячі реберця В ванільний МАРИНАДІ

Здавалося б, де свинина, а де ваніль? Проте в цій страві вони близькі, як ніколи. Солодкуватий запах ванілі надає бризжущім соком реберцям додаткової чарівності. З гарніром з запечених фруктів вони робляться ще краще.

Інгредієнти

  • 50 г коричневого цукру і великої морської солі
  • 2 стручка ванілі
  • 1 стручок гострого червоного перчика чилі
  • 36 г чорного перцю горошком
  • 2 кг свинячих реберець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У великому сотейнику закип'ятити 2 л води. Додайте сіль і цукор. Ванільні стручки розріжте уздовж навпіл і кінцем гострого ножа вишкребіть насіння в сотейник. Туди ж покладіть самі стручки. Доведіть до кипіння, готуйте до повного розчинення солі та цукру, 5-7 хв. Крок 2 У чилі видаліть плодоніжки і насіння, стручок наріжте кільцями. Зніміть сотейник з вогню, покладіть кільця чилі і роздавлені лезом ножа горошини перцю. Повністю остудіть, приблизно 2 ч. Крок 3 Реберця розріжте на секції по 2-3 ребра, укладіть в широку посудину з високими краями і залийте маринадом. Закрийте і поставте в холодильник на 4-6 ч. Крок 4 Зажарьте замаринувати ребра на гарячому вугіллі або під максимально розігрітим грилем в духовці. У першому випадку це займе 10-15 хв., У другому – близько 20 хв. Не забувайте перевертати реберця під час запікання. До речі

На гарнір до реберцям подайте смажену картоплю і запечені яблука. Зелені яблука кислих сортів можна замочити разом зі свининою. Для цього розріжте яблука уздовж навпіл, акуратно видаліть серцевину і покладіть яблука в маринад разом з реберцями. Потім запікайте їх разом з ребрами – правда, може знадобиться трохи більше часу, якщо яблука жорсткі.

0/5 (0 Reviews)