Печеня зі свинини з чорносливом і яблуками виходить дуже ніжним і ароматним, з легкою кислинкою. Готується блюдо дуже швидко, буквально півгодини. Печеня зі свинини – ідеальний варіант для святкового столу або великого недільного обіду.
Інгредієнти
- 2 кг нежирної варено-копченої грудинки зі шкірою
- 450 г чорносливу без кісточок
- цукор – 1 ст.л.
- сік 1 лимона
- 4 яблука
- ром
- кориця – 1 паличка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Шкіру на шматку грудинки надрізати хрест навхрест, у вигляді ромбів, на глибину 1 см. На дно жаровні налити трохи води, потім покласти свинину шкіркою вниз і варити 15 хв. Крок 2 Яблука розрізати на четвертинки, видалити серцевину і нарізати скибочками. Перевернути м'ясо, посипати цукром (або змастити медом), навколо укласти скибочки яблук і чорнослив; покласти паличку кориці. Крок 3 Скропити фрукти лимонним соком і ромом. Запікати м'ясо в духовці, розігрітій до 230С, до утворення хрусткої скоринки – близько 10 хв. Крок 4 Печеня і фрукти викласти на блюдо; подавати з відвареною картоплею і тушкованою червоною капустою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!