Карбонад по-фламандські

Інгредієнти < ul>

  • картопля – 600 г
  • товстий кусень хліба – 1 шт.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • червоний винний оцет – 1 ст. л.
  • великий пучок петрушки – 1 шт.
  • філе свинини – 800 г
  • пиво світле – 500 мл
  • цукор – 1 ч. л.
  • великі цибулини – 4 шт.
  • масло вершкове – 3 ст. л.
  • лист лавровий – 2 шт.
  • щіпка сушеного чебрецю
  • сіль – за смаком
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

     Карбонад по-фламандські

    М'ясо вимити, нарізати великими шматками, добре відбити. Розрізати кожен шматок навпіл. Лук очистити, нарізати кубиками. Зелень промити і дрібно нашаткувати. Крок 2

    Карбонад по-фламандські

    розігріти в сковороді 2 ст. л. вершкового масла і обсмажити м'ясо, по 6-7 хв. з обох сторін. Приправити сіллю і перцем, перекласти в миску. Крок 3

    Карбонад по-фламандські

    У тій же сковороді, де смажилося м'ясо, розтопити масло, що залишилося і обсмажити цибулю, 6 хв. Додати зелень і готувати ще 4 хв. Крок 4

    Карбонад по-фламандські

    укласти в каструлю шарами цибулю, м'ясо і зелень. Крок 5

    Карбонад по-фламандські

    З скибочки хліба зрізати скоринку, намазати м'якоть гірчицею і покласти в каструлю. Крок 6

    Карбонад по-фламандські

    Додати 400 мл пива, чебрець і лавровий лист. Прикрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 1,5 ч. У міру випаровування рідини влити пиво. За 5 хв. до закінчення додати оцет, цукор і сіль за смаком. Поки гаситься м'ясо, картоплю очистити, покласти в каструлю і варити 20-25 хв. Подати карбонад з вареною картоплею.

    0/5 (0 Reviews)