Короп & ndash; по-справжньому народна риба. По-перше, він практично завжди є в продажу, по-друге, коштує відносно недорого і, нарешті, радує своїм ніжним смаком. Але у нього є один великий недолік, точніше, багато-багато дрібних. Ми маємо на увазі кісточки, яких в коропа не злічити. Ходять легенди, що в Китаї кухаря виймають їх пінцетом. Ми впевнені, що ні в однієї нашої господині для цієї операції не знайдеться ні часу, ні бажання. Але є значно менш трудомісткий спосіб зменшити в коропа кількість дрібних кісток. Для цього потрібно зробити на боках риби діагональні прорізи на глибину приблизно 0,7 см, після чого натерти її сіллю. У духовці сіль і висока температура розчинять дрібні кісточки. & Nbsp;
Інгредієнти
- < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> короп середній – 2 шт.
- гречана крупа (ядриця) – 0,5 склянки
- масло рослинне – 50 мл
- часник – 2 зубчики
- сметана жирністю від 20% – 200 г
- сухарі панірувальні – 100 г
- сіль, мелений чорний перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 великі цибулини
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Карпов очистити від луски. Зробити на черевці поздовжній надріз у напрямку від голови до хвоста, вийняти нутрощі. Гострим ножем або кулінарними ножицями видалити зябра. Голову і хвіст не відрізати. Рибу ретельно промити. З боків зробити тонкі надрізи у вигляді сіточки. Крок 2
Гречану крупу перебрати, висипати на розпечену сковороду і прожарити, 1 хв., Постійно розмішуючи. Закип'ятити 1 склянку води, всипати крупу, посолити і варити під кришкою, поки не вбереться вся вода. Крупа повинна бути трохи недовареною. Лук очистити, нарізати тонкими півкільцями і обсмажити в олії до золотистого кольору. Часник очистити і подрібнити. Додати в сковороду з цибулею гречану кашу, часник і 2 ст. л. сметани. Ретельно перемішати. Крок 3
Вийшла сумішшю рівномірно нафарширувати коропів від хвоста до голови. Фарш повинен бути покладений якомога щільніше. Крок 4
натерти коропів сіллю і перцем, обваляти в паніровці. Викласти на деко так, щоб їх черевця стикалися. Поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку. Через 15 хв. вийняти коропів з духовки, змастити сметаною. Запікати ще 40-50 хв. Корисна порада
ДО РЕЧІ & nbsp; Є інші, не менш смачні варіанти фаршу для коропа. Можна перемішати відварений рис з обсмаженою ріпчастою цибулею і грибами, додати тонко нарізаний солодкий перець, сіль і пряні трави. А якщо в велику кількість смаженої цибулі додати товчені волоські горіхи, зерна граната і пряні трави, вийде грузинський варіант цієї страви.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!