КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

Картопляна запіканка з фаршем в духовці старшому поколінню навіває спогади про обід в дитячому саду, в школі або в піонерському таборі. Тобто, в СРСР блюдо вважалося частиною дитячого меню. І це той випадок, коли прагнення дорослих нагодувати юне покоління ситно (і недорого!) Віталося ім. Адже в запіканці картопля і м'ясо зливаються воєдино в найзручнішому і улюбленому дітьми вигляді & mdash; в подрібненому. Втім, мами і бабусі іноді готували цю страву і вдома. І, звичайно ж, такий варіант картопляної запіканки з фаршем, приготовленої в духовці, виходив особливо смачним, тому йому були раді і маленькі, і дорослі!

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 1 кг змішаного фаршу (яловичина і & nbsp; баранина або & nbsp ; свинина і & nbsp; яловичина)
  • 200 г курдючного баранячого або & nbsp; свинячого сала
  • 3 середні цибулини
  • 2 середніх солодких червоних перцю
  • 1 червоний гострий перець чилі, за бажанням
  • 4 зубчики часнику
  • 200 г жирної сметани
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. манної крупи
  • 1 гілочка розмарину
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Очистіть картопля для запіканки. Розріжте кожен бульба уздовж навпіл, покладіть в & nbsp; широку каструлю, залийте холодною водою так, щоб картопля була закритий не повністю. На сильному вогні доведіть до кипіння, посоліть, закрийте кришкою і & nbsp; зменшіть вогонь до слабкого. Варіть до досконалої м'якості картоплі, приблизно 30 & nbsp; хв. Крок 2

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

Поки картопля для запіканки вариться, дрібно наріжте сало, покладіть в & nbsp; холодну велику сковороду з & nbsp; товстим дном і & nbsp; жароміцної ручкою, поставте на & nbsp; середній вогонь витоплюється. Крок 3

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

Очистіть і & nbsp; дрібно наріжте цибулю, часник і & nbsp; солодкі перці (і чилі, якщо використовуєте). Дрібно порубати листочки розмарину. Коли з сала витопиться значну кількість жиру, але шкварки ще не підрум'яняться, додайте в & nbsp; сковороду цибулю, обсмажуйте 5 & nbsp; хв. Крок 4

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

Додайте часник і & nbsp; солодкий перець (і & nbsp; чилі), обсмажуйте ще 5 & nbsp; хв. Збільште вогонь під сковородою до максимуму, викладіть фарш і & nbsp; розмарин, смажте, перевертаючи і & nbsp; розбиваючи грудки виделкою або дерев'яною лопаткою, поки весь фарш не змінить колір. Зніміть сковороду з & nbsp; вогню. Фарш для запіканки посоліть, поперчіть. Крок 5

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

З готового картоплі злийте воду. Підсушіть картоплю на невеликому вогні і & nbsp; потовчіть толкушкой в ​​& nbsp; пюре. Збийте яйце зі сметаною і & nbsp; сіллю, додайте в & nbsp; пюре разом з & nbsp; манкою і & nbsp; чорним перцем, ретельно перемішайте. Крок 6

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З фаршу в ДУХОВЦІ

Викладіть картопляне пюре поверх м'ясного фаршу в & nbsp; сковороді, розрівняйте або, навпаки, створіть« творчий безлад ». Поставте в & nbsp; розігріту до 180 & nbsp; ° С духовку до отримання красивою рум'яної скоринки на & nbsp; картоплі, приблизно на & nbsp; 30 & nbsp; хв. Подавайте картопляну запіканку гарячою. Корисна порада

Для приготування верхній частині запіканки з фаршем використовуйте картопля крохмалистих сортів, який добре розварюється: з ним блюдо вийде більш ніжним і смачним.

До речі

За бажанням, кількість сала для обсмажування цибулі і фаршу можна зменшити . Або зовсім відмовитися від цього інгредієнта зовсім, замінивши рослинним або вершковим маслом. Однак саме сало робить смак картопляної запіканки з фаршем в духовці більш насиченим.

0/5 (0 Reviews)