ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

Ледачі пельмені відрізняються від звичайних тим, що не потрібно ліпити кожен окремо. Тісто з фаршем звертаємо в рулет, ділимо на не дуже товсті сегменти, трохи подмаражіваем і варимо.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 590 г борошна пшеничного вищого сорту + трохи на підпис
  • 250 мл води
  • 2 ст. л. олії соняшникової
  • 1 щіпка цукру
  • 1 щіпка солі
  • 50 г крохмалю

Для фаршу:

  • 400 г яловичини (лопатка)
  • 300 г свинини (шия)
  • 250 г цибулі ріпчастої
  • 100 мл молока 3,2%
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка перцю чорного меленого

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

Борошно гіркою просіяти на робочу поверхню, зробити в центрі поглиблення і додати в нього інші інгредієнти для тіста. Підняти борошно від низу до верху до центру, замісити круте, не надто липке тісто, прикрити його плівкою або вологим рушником. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Крок 2

Для фаршу: свинину, яловичину і цибулю прокрутити через м'ясорубку, посолити і поперчити, додати молоко, ретельно перемішати до однорідної консистенції. Крок 3

ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

На пріпиленний борошном робочій поверхні тонко розкачати тісто (о.5-0.7 см). Крок 4

ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

Рівномірно розкласти фарш поверх розкачане тісто. Крок 5

ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

Згорнути тісто з фаршем в щільний рулет. Крок 6

Нарізати на однакові шайбочки товщиною 1,5-2 см. Крок 7

ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

Заготівлю пельменів покласти на дошку або плоску тарілку і заморозити в морозилці. Крок 8

ПЕЛЬМЕНИ ЛІНИВІ

Зварити пельмені в підсоленій воді 10-12 хвилин. Готові пельмені подавати зі сметаною. До речі

Рецепт надано Оленою Солодовіченко, бренд-шефом ресторану Варенична №1.

0/5 (0 Reviews)