Уральські пельмені & mdash; блюдо, яке жителі цього регіону вважають своїм, споконвічним, не звертаючи уваги на вагомі докази існування аналогічного на інших територіях. До речі, готують його зазвичай з декількох видів м'яса & mdash; з трьох і більше. Уральці вважають, що саме слово & laquo; пельмені & raquo; з'явилося саме в комі-перм'яцьких племенах, основним заняттям яких було полювання. Погодьтеся, що може бути простіше для чоловіка після тривалого вистежування звіра, ніж просто взяти заморожені шматочки тіста з м'ясом (з таким охолодженням в суворому уральському кліматі проблем не буває) і відварити їх протягом декількох хвилин! Тому і ліпили пельмені дружини мисливців, що називається, в промислових масштабах. До речі, до приготування страви допускалися тільки жінки, причому виряджені в кращі наряди. У наш час уральські пельмені зазвичай ліплять сім'ями, присвячуючи цьому кілька годин вихідного дня. Хороша ідея! І пристойний запас їжі виходить, і люди, зайняті однією справою, насправді відчувають себе частиною однієї великої дружної родини.
Інгредієнти
- по 300 г м'якоті яловичини і жирної свинини
- 200 г м'якоті баранини
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- сіль, мелений чорний перець
- колотий лід
- масло, сметана і оцет для подачі
Для тесту
- 600 г борошна
- 2 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для уральських пельменів. Просійте половину борошна з сіллю на дошку, зробіть поглиблення, додайте рослинне масло. Підливаючи крижану воду (приблизно 1 склянка), замісити однорідне м'яке тісто. Дайте йому полежати під плівкою 30 хв., Всипте борошно і вимішують 10 хв. Дайте полежати ще 30 хв. Крок 2 Для фаршу уральських пельменів проверніть через м'ясорубку з дрібними гратами м'ясо. Очистіть і натріть цибулю і часник на тертці. Змішайте м'ясний фарш з цибулею і часником, щедро посоліть і поперчіть. Поставте фарш в холодильник на 15 хв. Крок 3
Додайте в охолоджений фарш для пельменів жменю колотого льоду і поверніть його в холодильник ще на 30 хв. Крок 4
Скачайте з вистояти тесту ковбаску діаметром 2 см, наріжте її поперек на шматочки товщиною 1 см. Присипте шматочки борошном і розкачайте в круглі тонкі коржики на присипаної борошном поверхні. Крок 5
У центр кожного гуртка викладіть по ложечці начинки пельменів . Ретельно защипніть краю, щоб вийшов півколо. З'єднайте два гострих кута і міцно притисніть, щоб вони зліпилися. Крок 6 Варіть уральські пельмені порціями у великій каструлі з великою кількістю киплячої підсоленої води, перемішуючи шумівкою, щоб вони не прилипали до дна. Пельмені готові через 8-10 хв. після повторного закипання. Подавайте з маслом, сметаною і оцтом. Корисна порада
Тісто для уральських пельменів слід замішувати досить довго, ретельно розминаючи, скотився в ковбаску і відбиваючи. Тоді воно придбає особливу еластичність, і ви зможете розгортати його максимально тонко.
До речіУральські пельмені краще зберігають форму при варінні, якщо після приготування їх помістити в морозильну камеру на кілька годин. Подавати пельмені можна зі сметаною, розтопленим маслом і оцтом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!