Якісні смачні пельмені & mdash; зовсім не сумний напівфабрикат, а справжнє свято. Причому, не тільки живота! Ось, наприклад, приїхали ви взимку на дачу великою компанією, а погода за вікном не задалася. Що робити? Звичайно, ліпити пельмені! Ви отримаєте не тільки пристойний запас їжі, а й величезне задоволення від живого спілкування з друзями, що особливо цінно у наш час всепоглинаючих гаджетів. М'ясо можна використовувати практично будь-який, але краще брати яловичину і свинину в пропорції 1: 1. Отже, беріться за справу, адже смачні пельмені самі себе не приготують!
Інгредієнти
Для начинки:
- 300 г жирної свинини
- 300 г яловичини
- 300 г баранини
- 2 середні цибулини
- лід
- сіль
- мелений чорний перець
Для тіста:
- 750 г борошна
- 3 великих яйця
- 350 мл крижаної води
- 1 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте начинку для смачних пельменів. Наріжте м'ясо тонкими скибочками, розріжте їх на тонкі смужки, а смужки наріжте маленькими кубиками. Викладіть все м'ясо на дошку і порубати сокиркою або двома важкими ножами, поки у вас не вийде фарш. Крок 2
Лук дуже дрібно наріжте , посоліть і трохи пам'ятаєте руками, поки не виступить сік. Додайте цибулю в м'ясний фарш для пельменів, перемішайте, приправте сіллю і перцем. Приберіть начинку в холодильник, поки готується тісто. Крок 3
Приготуйте тісто для пельменів. Насипте борошно гіркою на робочу поверхню, додайте сіль. У центрі зробіть поглиблення і розбийте в нього яйця. Перемішайте виделкою. Крок 4 Почніть підливати холодну воду тонкою цівкою, збираючи борошно з боків «кратера», поки вся борошно не збереться в тісто. Вам може знадобитися трохи більше або трохи менше води. Коли все тісто буде змішано, добре вимісити його руками, вийде досить круте тісто. Скачайте його в кулю і покладіть на стіл, прикривши мискою. Залиште тісто для пельменів на 45-60 хв. Крок 5
Розділіть тісто для пельменів на кульки і скачайте в джгути діаметром близько 2 см. Розріжте їх на шматочки довжиною 1-1,5 см. Крок 6 Качалкою розкачайте шматочок тесту в коло товщиною 2 мм. Під час розкочування повертайте тісто під качалкою і присипати при необхідності борошном. Крок 7
Струсіть всю зайву муку . Готові кола складайте стопкою і тримайте під полотенцем.Ето – основа майбутніх пельменів. Крок 8
Дістаньте начинку для пельменів з холодильника. За допомогою блендера подрібніть 4-5 кубиків льоду в дрібну крихту і змішайте з начинкою. Відкладіть частину начинки, решту приберіть в холодильник. Крок 9
У центрі кожного гуртка тесту покладіть трохи начинки і защіпніте. Зліпити кінці, надаючи пельмені круглу форму. Викладайте пельмені на присипані борошном дошки. У міру заповнення виставляйте дошки з пельменями на мороз або, прикривши харчовою плівкою, прибирайте в морозильник. Крок 10 Заморожені смачні пельмені пересипте в пакети і зберігайте в холодильнику. Корисна порада
В тісто для пельменів найчастіше яйця не додають, але ми зробили це, тому що вони надають йому особливу м'якість і ніжність при варінні. Віддаєте перевагу більш сухий варіант? Зменшіть кількість яєць, замінюючи їх водою: теж вийде смачно!
До речі В начинку смачних пельменів слід обов'язково додавати дрібно колотий лід, як і сказано в даному рецепті. Завдяки цій хитрості блюдо вийде неймовірно соковитим.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!