КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З м'ясом І ШПИНАТОМ

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З м'ясом І ШПИНАТОМ

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА З м'ясом І ШПИНАТОМ

Інгредієнти

  • 400 г будь-якого відвареного або запеченого м'яса
  • 600 г картоплі
  • 600 г свіжого шпинату
  • 6 філе консервованих анчоусів
  • 2 ст. л. кедрових горішків
  • 1 ст. л. каперсів
  • 2 ст. л. родзинок
  • невеликий пучок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 6 ст. л. панірувальних сухарів
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

  1. Ізюм залийте гарячою водою на 20 хв., потім відкиньте на друшляк. Шпинат промийте, видаліть стебла. Розігрійте в каструлі 3 ст. л. оливкового масла, покладіть листя шпинату, приправте сіллю, перцем і мускатом, закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 4-5 хв.
  2. Промийте каперси від солі і порубати їх ножем разом з анчоусами і петрушкою. Викладіть масу в миску і додайте 2 ст. л. оливкового масла. Вимийте картопля щіткою і відваріть його цілком в «мундирі» 20-30 хв. Очистіть від шкірки, поки він гарячий, і натріть на крупній тертці прямо в миску з каперсами і анчоусами. Ретельно перемішайте.

  3. Розігрійте 2 ст. л. оливкового масла в сковорідці, підсмажте на ньому зубчики часнику, розрізані навпіл, потім викладіть злегка віджатий шпинат. Посоліть і тушкуйте 2-3 хв. при помішуванні. Після цього видаліть часник.

  4. Крупно наріжте відварне або запечене м'ясо. Змастіть маслом круглу форму і посипте половиною сухарів. Викладіть на дно половину картопляно-рибної суміші. Зверху розкладіть м'ясо, віджатий родзинки і тушкований шпинат. Зверху викладіть залишився пюре, розрівняйте, присипте сухарями і кедровими горішками, збризніть маслом.

  5. Випікайте в розігрітій до 200 ° С духовці 20-30 хв. Подавайте запіканку теплою.

Рада гастроному
Замість анчоусів можете використовувати як рівноцінну заміну солону кільку або мойву. А в якості нерівноцінною, але цілком гідною – горбушу або тунець у власному соку, видаливши з риби кісточки.
Запіканку можна приготувати в індивідуальних порційних формочках – в них набагато зручніше і ефектніше подавати таке ніжне блюдо. Господині на замітку

Прекрасний спосіб перетворити нудну варену яловичину, або курку з бульйону, або залишки будь-якого запеченого м'яса (ростбіфу, свинячої шийки, окости або баранячої ноги) в вишукану страву.

0/5 (0 Reviews)