КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Коли мова заходить про французьку класичної кухні, уяву підказує & nbsp; перш за все що-небудь дуже дороге & ndash; фуа-гра, гребінці & laquo; сен-жак & raquo ;, трюфелі. & nbsp; Але класика зовсім не обов'язково повинна коштувати скажених грошей. Наприклад, & nbsp; картопля & laquo; Анна & raquo ;, смачний, поживний і прекрасний у своїй простоті & nbsp; і доступності

Інгредієнти

  • картопля молода – 1,2 кг
  • свинина вирізка – 400 г
  • масло вершкове – 250 г
  • часник – 4 зубчики
  • петрушка – 100 г
  • зіра мелена – 1 ч. л.
  • чорний перець мелений – за смаком
  • сіль – за смаком
  • сметана для подачі – 200 г
  • хрін вершковий для подачі – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, покласти в сотейник з товстим дном, поставити на слабкий вогонь. Коли масло повністю розтопиться, ретельно зняти ложкою піну і пластівці, які утворюються на його поверхні в процесі нагрівання. Зняти сотейник з вогню, відставити. Крок 2

КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Картоплю очистити, нарізати кружальцями завтовшки 3 мм (це зручно зробити дуже гострим шефським ножем, за допомогою терки-мандоліни або кухонного комбайна зі спеціальною насадкою). Нарізану картоплю промити холодною водою і ретельно обсушити паперовими рушниками. Крок 3

КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Відокремити листя петрушки від стебел (стебла тут не знадобляться). Очистити часник, укласти зубки на обробну дошку і злегка розчавити площиною ножа. Висипати поверх часнику листя петрушки. Дрібно посікти разом часник і петрушку. Крок 4

КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Вирізку ретельно обсушити паперовими рушниками. Гострим ножем нарізати поперек м'язових волокон тонкими скибочками. Скласти у велику миску. Додати суміш часнику і петрушки, зіру, 0,5 ч. Л. свежемолотого чорного перцю і 0,5 ч. л. солі. Перемішати, щоб м'ясо рівномірно покрилося приправами. Крок 5

КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Розігріти очищене вершкове масло. Розігріти духовку до 220 ° С. Взяти сковороду з товстим дном (краще всього чавунну з антипригарним покриттям) діаметром 20-22 см і налити в неї масла шаром 5-6 мм. Крок 6

Укласти на дно сковороди в розтоплене масло один шар нарізаної картоплі, укладаючи картопля злегка внахлест. Поставити сковороду на мінімальний вогонь і відразу ж продовжити укладання картоплі, роблячи це максимально швидко і акуратно. Крок 7

Коли буде викладена половина картоплі, злегка посипати його сіллю і перцем, а потім викласти поверх нарізану і приправлену свинину. Після цього укласти залишився картопля, злегка приправляючи кожен шар сіллю і перцем. Полити розтопленим маслом і зняти з вогню. Крок 8

Змастити рослинним маслом кришку або тарілку трохи меншого діаметру, ніж використовувана сковорода. Накрити нею картопля в сковороді, щільно притиснути. Накрити сковороду її власної кришкою і поставити на решітку, що знаходиться у верхній частині духовки. Під грати помістити деко для стікання масла. Крок 9

Готувати 20 хв. Потім зняти обидві кришки і з силою, але дуже акуратно притиснути картопля за допомогою лопатки. Повернути в духовку і готувати без кришки до утворення рум'яної скоринки, ще 20-25 хв. Крок 10

Коли страва приготується , дістати сковороду з духовки, дати охолонути протягом 5 хв., накрити і злити невпітавшійся масло. Крок 11

КАРТОПЛЯ АННА СО СВИНИНОЮ

Для подачі до столу перевернути сковороду на велику тарілку і, злегка постукуючи по дну, викласти на блюдо. Нарізати скибочками. Подати зі сметаною і вершковим хроном. До речі

Картопля & laquo; Анна & raquo; являє собою перш за все & nbsp; найпростіший картопляний & nbsp; пиріг, і важливо розуміти, що & nbsp; він в будь-якому випадку повинен залишатися саме картопляним пирогом. Крім цього & nbsp; розуміння існують і інші умови успіху. По-перше, треба відповідально підійти до вибору головних & nbsp; інгредієнтів & ndash; картоплі & nbsp; і масла. Картопля має & nbsp; бути молодим (причому саме м'язистим юнаків, & nbsp; а не крихітним пухким дитиною) і воскового сорти. & Nbsp; розваристої картопелька, & nbsp; при всій повазі, тут аж ніяк не підходить. Шукайте & nbsp; в магазині або на ринку круглі, майже білі або довгасті жовті бульби. Купивши, не полінуйтеся відварити & nbsp; один бульба на пробу, в готовому вигляді він зобов'язаний впевнено & nbsp; зберігати форму.

До маслу & nbsp; також слід поставитися уважно, і навіть не стільки & nbsp; до покупки, скільки до підготовки. В результаті у вас повинен & nbsp; залишитися чистий молочний & nbsp; жир, без піни, без пластівців, & nbsp; коротше кажучи, без будь-яких & nbsp; домішок.

0/5 (0 Reviews)