Коли мова заходить про французьку класичної кухні, уяву підказує & nbsp; перш за все що-небудь дуже дороге & ndash; фуа-гра, гребінці & laquo; сен-жак & raquo ;, трюфелі. & nbsp; Але класика зовсім не обов'язково повинна коштувати скажених грошей. Наприклад, & nbsp; картопля & laquo; Анна & raquo ;, смачний, поживний і прекрасний у своїй простоті & nbsp; і доступності
Інгредієнти
- картопля молода – 1,2 кг
- свинина вирізка – 400 г
- масло вершкове – 250 г
- часник – 4 зубчики
- петрушка – 100 г
- зіра мелена – 1 ч. л.
- чорний перець мелений – за смаком
- сіль – за смаком
- сметана для подачі – 200 г
- хрін вершковий для подачі – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, покласти в сотейник з товстим дном, поставити на слабкий вогонь. Коли масло повністю розтопиться, ретельно зняти ложкою піну і пластівці, які утворюються на його поверхні в процесі нагрівання. Зняти сотейник з вогню, відставити. Крок 2
Картоплю очистити, нарізати кружальцями завтовшки 3 мм (це зручно зробити дуже гострим шефським ножем, за допомогою терки-мандоліни або кухонного комбайна зі спеціальною насадкою). Нарізану картоплю промити холодною водою і ретельно обсушити паперовими рушниками. Крок 3
Відокремити листя петрушки від стебел (стебла тут не знадобляться). Очистити часник, укласти зубки на обробну дошку і злегка розчавити площиною ножа. Висипати поверх часнику листя петрушки. Дрібно посікти разом часник і петрушку. Крок 4
Вирізку ретельно обсушити паперовими рушниками. Гострим ножем нарізати поперек м'язових волокон тонкими скибочками. Скласти у велику миску. Додати суміш часнику і петрушки, зіру, 0,5 ч. Л. свежемолотого чорного перцю і 0,5 ч. л. солі. Перемішати, щоб м'ясо рівномірно покрилося приправами. Крок 5
Розігріти очищене вершкове масло. Розігріти духовку до 220 ° С. Взяти сковороду з товстим дном (краще всього чавунну з антипригарним покриттям) діаметром 20-22 см і налити в неї масла шаром 5-6 мм. Крок 6
Укласти на дно сковороди в розтоплене масло один шар нарізаної картоплі, укладаючи картопля злегка внахлест. Поставити сковороду на мінімальний вогонь і відразу ж продовжити укладання картоплі, роблячи це максимально швидко і акуратно. Крок 7
Коли буде викладена половина картоплі, злегка посипати його сіллю і перцем, а потім викласти поверх нарізану і приправлену свинину. Після цього укласти залишився картопля, злегка приправляючи кожен шар сіллю і перцем. Полити розтопленим маслом і зняти з вогню. Крок 8
Змастити рослинним маслом кришку або тарілку трохи меншого діаметру, ніж використовувана сковорода. Накрити нею картопля в сковороді, щільно притиснути. Накрити сковороду її власної кришкою і поставити на решітку, що знаходиться у верхній частині духовки. Під грати помістити деко для стікання масла. Крок 9
Готувати 20 хв. Потім зняти обидві кришки і з силою, але дуже акуратно притиснути картопля за допомогою лопатки. Повернути в духовку і готувати без кришки до утворення рум'яної скоринки, ще 20-25 хв. Крок 10
Коли страва приготується , дістати сковороду з духовки, дати охолонути протягом 5 хв., накрити і злити невпітавшійся масло. Крок 11
Для подачі до столу перевернути сковороду на велику тарілку і, злегка постукуючи по дну, викласти на блюдо. Нарізати скибочками. Подати зі сметаною і вершковим хроном. До речі
Картопля & laquo; Анна & raquo; являє собою перш за все & nbsp; найпростіший картопляний & nbsp; пиріг, і важливо розуміти, що & nbsp; він в будь-якому випадку повинен залишатися саме картопляним пирогом. Крім цього & nbsp; розуміння існують і інші умови успіху. По-перше, треба відповідально підійти до вибору головних & nbsp; інгредієнтів & ndash; картоплі & nbsp; і масла. Картопля має & nbsp; бути молодим (причому саме м'язистим юнаків, & nbsp; а не крихітним пухким дитиною) і воскового сорти. & Nbsp; розваристої картопелька, & nbsp; при всій повазі, тут аж ніяк не підходить. Шукайте & nbsp; в магазині або на ринку круглі, майже білі або довгасті жовті бульби. Купивши, не полінуйтеся відварити & nbsp; один бульба на пробу, в готовому вигляді він зобов'язаний впевнено & nbsp; зберігати форму.
До маслу & nbsp; також слід поставитися уважно, і навіть не стільки & nbsp; до покупки, скільки до підготовки. В результаті у вас повинен & nbsp; залишитися чистий молочний & nbsp; жир, без піни, без пластівців, & nbsp; коротше кажучи, без будь-яких & nbsp; домішок.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!