М'ЯСО ПО-ФРАНЦУЗСКИ В ДУХОВЦІ

Пропонуємо приготувати на вечерю улюблену багатьма поколіннями росіян блюдо – м'ясо, запечене під сиром з цибулею, а на гарнір – запечену картоплю.

 М'ЯСО ПО-ФРАНЦУЗСКИ В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • плавкий сир, жирністю не менше 50% – 300 г
  • рослинне масло
  • м'якоть телятини для запікання (цілісний шматок без кісток і плівок) – 800 г
  • сіль, чорний мелений перець
  • великий картопля – 4 шт.
  • великі ріпчасті цибулини – 4 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Духовку розігріти до 200-220 ° С. Прямокутну форму для запікання змастити олією. Крок 2 Картопля ретельно помити губкою або щіточкою. Обсушити, змастити кожну картоплину рослинним маслом і щільно загорнути у фольгу, можна в кілька шарів. Крок 3 М'ясо порізати широкими шматочками товщиною приблизно 1-1,5 см. Викласти шматки м'яса на дошку, накрити харчовою плівкою і злегка відбити молотком, щоб вирівняти товщину. Перекласти шматки м'яса в форму в один шар і на невеликій відстані один від одного. Рясно присмачити м'ясо чорним меленим перцем, але не солити: від солі м'ясо виділить сік і буде гаситися, а не пекти. Крок 4 Лук очистити і нарізати півкільцями, бажано якомога тонше. Рівномірно розподілити цибулю поверх м'яса і ось тепер посолити. Сир натерти на дрібній тертці, рівномірно посипати поверх лука. Крок 5 Поставити форму для запікання в розігріту духовку, бажано на нижній рівень. З боків від форми викласти картоплини, загорнуті у фольгу. Запікати 30-35 хвилин. Крок 6 Для подачі викласти на тарілку порцію запеченого м'яса. Поруч покласти картоплю, розкрити фольгу і зробити в картоплі глибокі надрізи ножем, посолити і присипати зеленою цибулею або кропом – за бажанням.

0/5 (0 Reviews)