КАРТОПЛЯНІ ФОКАЧЧІНЕ З САЛАТОМ

Тісто з картоплі набагато ніжніше і смачніше звичайного, & nbsp; замішаного виключно з муки. З картопляного тіста можна приготувати все те ж саме, що & nbsp; і з простого: хліб, булочки, пироги і пиріжки, коржики, піци і фокаччи (піци без соусу).

КАРТОПЛЯНІ ФОКАЧЧІНЕ З САЛАТОМ

Інгредієнти

  • 400 г картоплі
  • 150 мл молока
  • 3,5 склянки борошна
  • 100 г топленого свинячого сала або вершкового масла
  • 25 г свіжих дріжджів
  • сіль, чорний перець
  • насіння фенхелю

Для подачі:

  • 100 г сиров'яленому шинки
  • жменю салатних листя-мікс
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. каштанового меду
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Відваріть картоплю в мундирі 30 хв., Почистіть його, поріжте на великі шматки і трохи підсушіть в духовці. Розімніть, поки він гарячий, в пюре. Змішайте 100 мл теплої води і молоко, в частині рідини розчиніть дріжджі. Крок 2 Змішайте борошно і сало (це можна зробити в комбайні), додавши дріжджі і поступово вливаючи решту рідина. В кінці замісу додайте сіль, перець і щіпку насіння фенхелю. В останню чергу додайте картоплю, ретельно вимішуючи. Тісто має вийти досить м'яким. Скачайте його в кулю і залиште підходити 35-45 хв. в теплі, накривши тісто рушником. Крок 3 Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см і з допомогою склянки або круглої металевої формочки виріжте однакові гуртки. Крок 4 Ці коржі ви можете посмажити в маслі на сковорідці або спекти при 220 ° С 10 хв. Смажені фокаччіне обсушити на паперових рушниках. Крок 5 Збийте масло з бальзамічним оцтом, медом і сіллю, заправте салатний мікс. Крок 6 Для подачі на теплу фокаччіну покладіть трошки заправленого салату, а зверху шматочок шинки, закріпивши все дерев'яною шпажкою. Сало на шинці від тепла трохи підтане, надавши додатковий аромат виноградному. До речі

Замість сиров'яленому шинки ви можете взяти бекон або навіть слабосоленої & nbsp; сало & ndash; головне, щоб нарізані скибочки були дуже тонкими.

0/5 (0 Reviews)