КАРТОПЛЯНІ ШАРИКИ СО СВИНИНОЮ

КАРТОПЛЯНІ ШАРИКИ СО СВИНИНОЮ

Інгредієнти

  • 700 г картоплі
  • 150 г солоної свинини (можна замінити готової нежирної грудинкою)
  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1 велика цибулина
  • брусничний соус і вершкове масло для подачі
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. запашного перцю
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КАРТОПЛЯНІ ШАРИКИ СО СВИНИНОЮ

Картопля зварити в мундирі в підсоленій воді до абсолютної м'якості, 25-30 хв., Потім очистити і розтовкти в пюре. Коли пюре трохи охолоне, додати яйце, сіль, перець і борошно, вимісити щільне тісто. Крок 2

КАРТОПЛЯНІ ШАРИКИ СО СВИНИНОЮ

Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити в маслі до м'якості, приблизно 5 хв. Невеликими кубиками нарізати свинину (грудинку), додати до цибулі, обсмажувати ще 5 хв. Зняти з вогню, приправити перцем і остудити. Крок 3

КАРТОПЛЯНІ ШАРИКИ СО СВИНИНОЮ

Брати приблизно столову ложку картопляного тіста, формувати з нього кульку, робити в ньому поглиблення, класти туди начинку зі свинини з цибулею і щільно заліплювати. Варити кульки у великій кількості підсоленої киплячої води, поки вони не спливуть на поверхню, приблизно 7 хв. Подавати гарячими, з брусничним соусом і вершковим маслом.

0/5 (0 Reviews)