КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з м'ясним фаршем

Картопляні зрази з м'ясним фаршем & mdash; безпрограшний варіант, якщо хочеться приготувати щось смачне, ситне, причому, досить швидко. Та й особливих фінансових затрат це страва не передбачає! Головне & mdash; знайти для нього правильний картопля борошнистих сортів, який добре тримає форму. Важливий і вибір фаршу: якщо є можливість, купіть хороший шматок м'яса і пропустіть його через м'ясорубку самостійно. Так ви точно будете впевнені в якості начинки! А подати на стіл картопляні зрази з м'ясним фаршем можна не тільки з соусом, як рекомендовано в нашому рецепті, але і просто з гарною густою сметаною.

КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з м'ясним фаршем

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 500 г фаршу з яловичини або свинини
  • 300 мл молока
  • 100 мл жирних вершків
  • 2 яйця
  • мука
  • вершкове масло
  • рослинне масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з м'ясним фаршем

Підготуйте інгредієнти для картопляних зраз. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю. Розтопіть в сковороді трохи олії, покладіть цибулю і обсмажуйте 5 хв. Додайте фарш, збільште вогонь, обсмажуйте, розбиваючи фарш дерев'яною ложкою, щоб не злипався в грудки, поки не зміниться колір. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть і остудіть. Крок 2

КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з м'ясним фаршем

вимийте картопля щіткою і зваріть в киплячій підсоленій воді до м'якості (це може зайняти 15-25 хвилин). Потім обережно злийте воду і обдайте бульби холодною водою. Крок 3

КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з м'ясним фаршем

Очистіть картопля від шкірки, остудіть. Натріть на тертці, змішайте зі збитими яйцями, розтопленим вершковим маслом (2 ст. Л.), Сіллю і перцем. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто середньої густини (щоб можна було його ліпити). Крок 4

КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з м'ясним фаршем

Мокрими руками зробіть з картопляної маси кілька невеликих круглих Лепешев. У центр кожної покладіть трохи м'ясного фаршу і сформуйте круглі котлетки-зрази. Крок 5

обваляйте зрази в борошні й обсмажте в рослинному маслі під кришкою до рум'яної скоринки з обох сторін. Одночасно в каструльці обсмажте в 3 ст. л. вершкового масла 2 ст. л. борошна до бежевого кольору. Влийте молоко, весь час помішуючи, варіть до загустіння. Додайте вершки, посоліть, поперчіть. Подавайте картопляні зрази з соусом. Корисна порада

В картопляне тісто для зраз з м'ясним фаршем можна додати невелику кількість подрібнених смажених грибів: це зробить блюдо ще більш смачним і ароматним.

До речі

Спочатку кулінарним терміном & laquo; зрази & raquo; позначали шматок м'яса з загорнутої в нього начинкою. Злі язики стверджують, що картопляні зрази були винайдені бідняками, які не могли собі дозволити & nbsp; таку розкіш, тому в якості основи страви використовували більш доступний для них коренеплід.
& nbsp;

5/5 (1 Review)