Картопляний ПИРІГ

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Інгредієнти

  • сіль
  • масло вершкове – 75 г
  • борошно – 150 г
  • жовток – 1 шт.

Для начинки:

  • копчене сало – 150 г
  • цибуля дрібний – 3 шт.
  • картопля – 500 г
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Просіяти в миску борошно з сіллю. Додати розм'якшене вершкове масло, перемішати. Додаючи невеликими порціями воду, вимісити гладке еластичне тісто. Накрити і залишити на 1 ч. Крок 2

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Картоплю і цибулю очистити. Картоплю нарізати тонкими кружальцями, цибулю – кільцями, сало – невеликими шматочками. Крок 3

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Відрізати від тесту 1/3, відкласти. Час, що залишився розкачати в тонкий пласт. Крок 4

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Викласти тісто в змащену маслом круглу форму для випічки так, щоб були закриті дно і бортики. Покласти на тісто шар картоплі. Крок 5

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Покласти на картоплю шар сала і цибулі. Продовжувати укладати начинку шарами. Кожен шар злегка приправляти сіллю і перцем. Крок 6

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Розкачати тісто, накрити їм пиріг і акуратно защипнути краю. Зробити на тесті часті проколи виделкою. Змастити пиріг жовтком і поставити в розігріту до 160 & deg; C духовку на 1 год 15 хв. Подавати теплим.

0/5 (0 Reviews)