Інгредієнти
- сіль
- масло вершкове – 75 г
- борошно – 150 г
- жовток – 1 шт.
Для начинки:
- копчене сало – 150 г
- цибуля дрібний – 3 шт.
- картопля – 500 г
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Просіяти в миску борошно з сіллю. Додати розм'якшене вершкове масло, перемішати. Додаючи невеликими порціями воду, вимісити гладке еластичне тісто. Накрити і залишити на 1 ч. Крок 2
Картоплю і цибулю очистити. Картоплю нарізати тонкими кружальцями, цибулю – кільцями, сало – невеликими шматочками. Крок 3
Відрізати від тесту 1/3, відкласти. Час, що залишився розкачати в тонкий пласт. Крок 4
Викласти тісто в змащену маслом круглу форму для випічки так, щоб були закриті дно і бортики. Покласти на тісто шар картоплі. Крок 5
Покласти на картоплю шар сала і цибулі. Продовжувати укладати начинку шарами. Кожен шар злегка приправляти сіллю і перцем. Крок 6
Розкачати тісто, накрити їм пиріг і акуратно защипнути краю. Зробити на тесті часті проколи виделкою. Змастити пиріг жовтком і поставити в розігріту до 160 & deg; C духовку на 1 год 15 хв. Подавати теплим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!