Інгредієнти
- 1 кг кислої капусти
- 1 кг свинячої грудинки на ребрах (бажано не дуже жирної)
- 8 середніх картоплин
- 2 середні цибулини
- великий пучок кропу
- 5 пір'я зеленої цибулі
- 1 ст . л. оливкового масла
- по 4 горошини чорного та духмяного перцю
- 2 лаврові листки
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зріжте з грудинки зайвий жир. Розігрійте в широкій товстостінній каструлі оливкову олію і обсмажте грудинку з усіх боків, щоб злегка витопити жир. Крок 2
Очистіть цибулю і наріжте кубиками. Додайте в каструлю і готуйте на середньому вогні до м'якості, 5-7 хв. Додайте капусту разом з розсолом, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні, періодично помішуючи, 1,5 ч. Крок 3
Влийте 3 л гарячої води, доведіть до кипіння і варіть щі ще 1 ч. Крок 4
Очистіть картопля і додайте цілком в щі. Покладіть чорний і запашний перець, лавровий лист. Варіть до готовності картоплі, 30-40 хв. Крок 5
Дрібно порубати кріп , тонко наріжте зелену цибулю. Дістаньте картопля з каструлі і посипте половиною кропу. Що залишився кріп додайте в щі і перемішайте. Крок 6
Дістаньте грудинку і розрізати вздовж ребер на порційні шматочки. Розлийте щі по тарілках, додайте грудинку і зелену цибулю. Окремо подайте картопля – його можна додати в тарілку з щами і розламати на шматочки або є як гарнір.
Щи будуть більш ароматними, якщо додати в каструлю кілька сушених білих грибів. Господині на замітку
Щи займають особливе місце в ряду російських національних супів. Раніше щами вважалися всі юшки, пізніше ця назва закріпилася лише за юшка з капусти, ріпи, кропиви і щавлю. Щи з кислої капусти & ndash; чудова їжа для зими. Подайте до них чорний хліб і сметану.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!