Класичні голубці з фаршем & mdash; таке рідне кожному з нас, по-справжньому домашню страву! Погодьтеся, тільки любляча бабуся або мама могли, не шкодуючи часу і сил, виробляти всі ці складносурядні & nbsp; дії, щоб потім урочисто подати на вечерю онукам або дітям акуратненьких, ідеально рівні котлетки, загорнуті в капустяне листя. Але повторити подібний подвиг цілком можете і ви, особливо якщо озбройтеся докладним керівництвом до дії. Нижче ви знайдете самий що ні на є класичний рецепт голубців & mdash; з яловичим фаршем і рисом, в сметанному соусі & mdash; забезпечений покроковими фото і чіткими інструкціями. Із задоволенням відзначимо, що всі, хто пробували готувати за цим рецептом, залишилися дуже задоволені!
Інгредієнти
- рис – 110 г
- питна вода – 330 мл
- рослинне масло – 4 ст. л.
- білокачанна капуста – 1,5 кг
- яловичий фарш – 500 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- сметана 20% жирності – 200 г
- цукор – 1 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зваріть рис для класичних голубців з фаршем. У маленькій каструлі доведіть до кипіння воду. Трохи посоліть її, влийте ½ ст. л. масла і всипте рис. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути. Крок 2
Підготуйте листя капусти для класичних голубців. Кочан очистіть від верхніх грубих листя. Довгим гострим ножем обережно видаліть качан. Кочан розберіть на листя, намагаючись їх не пошкодити. Крок 3
У великій каструлі доведіть до кипіння воду. Посоліть. Потім порціями опускайте в неї листя капусти і варіть 5 хвилин. Готові викладайте у велику миску з холодною водою. Крок 4
Приготуйте фарш для класичних голубців. Змішайте рис з м'ясом, посоліть, поперчіть за смаком. Листя капусти викладіть на стіл і злегка відбийте підставу кожного. Крок 5
По листю капусти розподіліть приготований фарш з рисом (приблизно по 2 столові ложки на кожен). Поверніть конвертиками, підвертаючи краю. Крок 6
У великій сковороді діаметром не менше 26 см нагрійте рослинну олію. Помістіть в неї голубці і обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Крок 7
Голубці перекладіть в каструлю об'ємом не менше 3 л. Лук порубати, моркву натріть на середній терці. Підрум'яньте на що залишився в сковороді олії овочі. Додайте сметану і цукор. Посоліть і поперчіть. Перемішайте. Крок 8
соусом залийте смажені голубці в каструлі, намагаючись, щоб він покрив їх повністю. Закрийте ємність і тушкуйте на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Корисна порада
Щоб класичні голубці з фаршем не розвалилися, їх можна перед смаженням обернути кулінарною ниткою. Тільки не забудьте потім обережно видалити її і лише потім гасити в соусі.
& nbsp;
До речі
Знавці кулінарії стверджують, що класичні голубці з фаршем & mdash; зовсім не російське ноу-хау. Схожі страви готують в Греції, Туреччині, Грузії, Вірменії та Китаї. Правда, в останній країні воліють вегетаріанську версію начинки & mdash; з рисом і овочами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!