КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

Класичні голубці з фаршем & mdash; таке рідне кожному з нас, по-справжньому домашню страву! Погодьтеся, тільки любляча бабуся або мама могли, не шкодуючи часу і сил, виробляти всі ці складносурядні & nbsp; дії, щоб потім урочисто подати на вечерю онукам або дітям акуратненьких, ідеально рівні котлетки, загорнуті в капустяне листя. Але повторити подібний подвиг цілком можете і ви, особливо якщо озбройтеся докладним керівництвом до дії. Нижче ви знайдете самий що ні на є класичний рецепт голубців & mdash; з яловичим фаршем і рисом, в сметанному соусі & mdash; забезпечений покроковими фото і чіткими інструкціями. Із задоволенням відзначимо, що всі, хто пробували готувати за цим рецептом, залишилися дуже задоволені!

 КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

 КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

Інгредієнти

  • рис – 110 г
  • питна вода – 330 мл
  • рослинне масло – 4 ст. л.
  • білокачанна капуста – 1,5 кг
  • яловичий фарш – 500 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • сметана 20% жирності – 200 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

Зваріть рис для класичних голубців з фаршем. У маленькій каструлі доведіть до кипіння воду. Трохи посоліть її, влийте ½ ст. л. масла і всипте рис. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути. Крок 2

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

Підготуйте листя капусти для класичних голубців. Кочан очистіть від верхніх грубих листя. Довгим гострим ножем обережно видаліть качан. Кочан розберіть на листя, намагаючись їх не пошкодити. Крок 3

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

У великій каструлі доведіть до кипіння воду. Посоліть. Потім порціями опускайте в неї листя капусти і варіть 5 хвилин. Готові викладайте у велику миску з холодною водою. Крок 4

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

Приготуйте фарш для класичних голубців. Змішайте рис з м'ясом, посоліть, поперчіть за смаком. Листя капусти викладіть на стіл і злегка відбийте підставу кожного. Крок 5

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

По листю капусти розподіліть приготований фарш з рисом (приблизно по 2 столові ложки на кожен). Поверніть конвертиками, підвертаючи краю. Крок 6

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

У великій сковороді діаметром не менше 26 см нагрійте рослинну олію. Помістіть в неї голубці і обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Крок 7

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

Голубці перекладіть в каструлю об'ємом не менше 3 л. Лук порубати, моркву натріть на середній терці. Підрум'яньте на що залишився в сковороді олії овочі. Додайте сметану і цукор. Посоліть і поперчіть. Перемішайте. Крок 8

КЛАСИЧНІ ГОЛУБЦІ З фаршу

соусом залийте смажені голубці в каструлі, намагаючись, щоб він покрив їх повністю. Закрийте ємність і тушкуйте на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Корисна порада

Щоб класичні голубці з фаршем не розвалилися, їх можна перед смаженням обернути кулінарною ниткою. Тільки не забудьте потім обережно видалити її і лише потім гасити в соусі.

& nbsp;

До речі

Знавці кулінарії стверджують, що класичні голубці з фаршем & mdash; зовсім не російське ноу-хау. Схожі страви готують в Греції, Туреччині, Грузії, Вірменії та Китаї. Правда, в останній країні воліють вегетаріанську версію начинки & mdash; з рисом і овочами.

0/5 (0 Reviews)