Коли хочеться чогось ситного, рідного і затишного, приготуйте макаронну запіканку з м’ясом на нашу рецептом. Ця страва у багатьох викликає найприємніші спогади з дитинства, адже щось подібне нерідко робили мами або бабусі. Вони використовували звичайні товсті макарони, здатні відмінно розварюються, а також найпростіший домашній або магазинний фарш. Начебто, нічого особливого, але результат подобався всім. І якщо раніше ви ніколи не готували макаронну запіканку з м’ясом, побоюючись, що це складно, перевірте в справі наш рецепт. Ось побачите, все вийде без найменших труднощів!
Інгредієнти
- сіль, перець
- цибулина – 1 шт.
- м’ясний фарш – 500 г
- невелика морква – 1 шт.
- гілочки петрушки – 4 шт.
- рослинне масло – 3 ст. л.
- макарони – 400 г
- часник – 2 зубчики
- яйце – 1 шт.
- тертий сир – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати інгредієнти для макаронної запіканки з м’ясом. Морква очистити і натерти на тертці. Цибулю і часник дуже дрібно нарізати. Петрушку вимити, обсушити й подрібнити. Крок 2
Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла. Покласти цибулю і моркву. Обсмажити, помішуючи, протягом 6 хв. Додати часник, петрушку і готувати ще 1 хв. Зняти з вогню. Крок 3
Додати обсмажені овочі в м’ясо, ретельно перемішати. Приправити сіллю і перцем за смаком. Збити яйце, влити його до овочів з м’ясом і ще раз все вимісити. Крок 4
Приготувати макарони для запіканки. У каструлі закип’ятити підсолену воду. Покласти макарони і відварити їх до напівготовності. Відкинути на друшляк. Крок 5
У прямокутну форму укласти 1/3 макаронів, потім половину підготовленого фаршу. Присипати 1/3 сиру. Викласти ще 1/3 макаронів і залишився фарш, присипати половиною залишився сиру. Зверху покласти залишилися макарони, посипати сиром, що залишився. Накрити кришкою. Готувати макаронну запіканку з м’ясом 30 хв в духовці при 190 ° С. Корисна порада
Зварені до напівготовності макарони для запіканки з м’ясом не слід промивати: їх клейкість сприятиме правильній текстурі страви, і його буде легше ділити на порції.
До речі
Обсмажені овочі для фаршу макаронної запіканки з м’ясом ( морква, цибуля, часник) надають страві соковитість і роблять його смак більш насиченим, пікантним, цікавим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!