Макаронна запіканка з м’ясом

Коли хочеться чогось ситного, рідного і затишного, приготуйте макаронну запіканку з м’ясом на нашу рецептом. Ця страва у багатьох викликає найприємніші спогади з дитинства, адже щось подібне нерідко робили мами або бабусі. Вони використовували звичайні товсті макарони, здатні відмінно розварюються, а також найпростіший домашній або магазинний фарш. Начебто, нічого особливого, але результат подобався всім. І якщо раніше ви ніколи не готували макаронну запіканку з м’ясом, побоюючись, що це складно, перевірте в справі наш рецепт. Ось побачите, все вийде без найменших труднощів!

Інгредієнти

  • сіль, перець
  • цибулина – 1 шт.
  • м’ясний фарш – 500 г
  • невелика морква – 1 шт.
  • гілочки петрушки – 4 шт.
  • рослинне масло – 3 ст. л.
  • макарони – 400 г
  • часник – 2 зубчики
  • яйце – 1 шт.
  • тертий сир – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

МАКАРОННА ЗАПІКАНКА З м'ясом

Підготувати інгредієнти для макаронної запіканки з м’ясом. Морква очистити і натерти на тертці. Цибулю і часник дуже дрібно нарізати. Петрушку вимити, обсушити й подрібнити. Крок 2

МАКАРОННА ЗАПІКАНКА З м'ясом

Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла. Покласти цибулю і моркву. Обсмажити, помішуючи, протягом 6 хв. Додати часник, петрушку і готувати ще 1 хв. Зняти з вогню. Крок 3

МАКАРОННА ЗАПІКАНКА З м'ясом

Додати обсмажені овочі в м’ясо, ретельно перемішати. Приправити сіллю і перцем за смаком. Збити яйце, влити його до овочів з м’ясом і ще раз все вимісити. Крок 4

МАКАРОННА ЗАПІКАНКА З м'ясом

Приготувати макарони для запіканки. У каструлі закип’ятити підсолену воду. Покласти макарони і відварити їх до напівготовності. Відкинути на друшляк. Крок 5

МАКАРОННА ЗАПІКАНКА З м'ясом

У прямокутну форму укласти 1/3 макаронів, потім половину підготовленого фаршу. Присипати 1/3 сиру. Викласти ще 1/3 макаронів і залишився фарш, присипати половиною залишився сиру. Зверху покласти залишилися макарони, посипати сиром, що залишився. Накрити кришкою. Готувати макаронну запіканку з м’ясом 30 хв в духовці при 190 ° С. Корисна порада

Зварені до напівготовності макарони для запіканки з м’ясом не слід промивати: їх клейкість сприятиме правильній текстурі страви, і його буде легше ділити на порції.

До речі

Обсмажені овочі для фаршу макаронної запіканки з м’ясом ( морква, цибуля, часник) надають страві соковитість і роблять його смак більш насиченим, пікантним, цікавим.

0/5 (0 Reviews)