МУСАКА з кабачками

Мусака з кабачками & mdash; альтернативна версія традиційної грецької, яку зазвичай готують з баклажанами. Виходить не менш смачне, але, на наш погляд, більш легке блюдо. Особливу родзинку цієї мусака надає соус, приправлений меленими волоськими горіхами і тертим сиром. Що стосується фаршу, в даному рецепті ми використовували яловичий, але якщо ви хочете взяти баранину або свинину & ​​mdash; спробуйте! І, звичайно ж, не буде нічого кримінального, якщо в мусака з кабачками додати трохи рубаної зелені (наприклад, петрушки): смак страви придбає яскраві свіжі ноти.

 МУСАКА з кабачками

Інгредієнти

  • кабачки (цукіні ) – 1 кг
  • картопля відварна – 2 великих бульби
  • оливкова олія – ​​100-120 мл
  • ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • великі помідори – 2 шт.
  • рубана яловичина (м'ясний фарш) – 500 г
  • мелена кориця – 1/2 ч. л.
  • сушене орегано – 1/2 ч. Л.
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • вершкове масло – 75 г
  • борошно – 4 ст. л.
  • молоко – 500 мл
  • мелені волоські горіхи – 1 ст. л.
  • тертий сир – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

МУСАКА з кабачками

Кабачки (цукіні) для мусака вимийте і наріжте великими пластинами уздовж. Картопля очистити, нарізати кружальцями завтовшки 5 мм і відкладіть до використання. Крок 2

МУСАКА з кабачками

В великій сковороді на рослинному маслі (додавати за потребою) обсмажте порціями кабачки до золотистого кольору з двох сторін. Викладайте на паперові рушники, щоб вбирався зайвий жир. Крок 3

Цибулю очистіть і подрібніть. Помідори для мусака надріжте хрест-навхрест і помістіть в друшляк. Кілька разів обдайте окропом, потім – крижаний. Очистіть від шкірки, видаліть насіння, м'якоть дрібно порубати. Крок 4

МУСАКА з кабачками

Трохи рослинного масла залиште для змащування форми. Час, що залишився нагрійте в глибокій сковороді. Додайте цибулю і, помішуючи, смажте 5 хвилин. Покладіть фарш. Помішуючи виделкою, смажте всі разом 10 хвилин. Крок 5

МУСАКА з кабачками

Додайте помідори, корицю, орегано і влийте вино. Приправте сіллю і перцем за смаком. Продовжуйте тушкувати основу мусаки на слабкому вогні 25-30 хвилин, або до тих пір, поки не випарується рідина. Крок 6

МУСАКА з кабачками

Для білого соусу розтопіть в сотейнику вершкове масло. Помішуючи, додайте борошно і смажте до золотистого кольору. Поступово влийте тепле молоко. Безперервно помішуйте віночком, стежачи, щоб не утворювалися грудочки. Варіть до загусання. Зніміть сотейник з білим соусом для мусака з вогню. Крок 7

МУСАКА з кабачками

Помішуючи, додайте горіхи і сир , вбийте яйця. Форму розміром 25х25 см змастіть маслом. Викладіть на дно половину кабачків і картопля. Зверху розподіліть м'ясну суміш і потім залишилися кабачки. Крок 8

МУСАКА з кабачками

Духовку нагрійте до 180 & deg; C. Полийте мусака з кабачками білим соусом і запікайте протягом 50 хвилин до утворення на поверхні красивою золотистої скоринки. Перед подачею дайте охолонути протягом 5-10 хвилин. Корисна порада

Картопля в складі мусаки з кабачками можна замінити цвітною капустою. Саме з нею в деяких грецьких селах готують це блюдо донині, додаючи також солодкий перець і моркву.

До речі

Цікаво, що білий соус, схожий на бешамель, став використовуватися для приготування класичної мусаки лише на початку XX століття . До цього часу овочі з м'ясом запікалися з тушкованими подрібненими томатами.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)