КОЛЬОРОВІ МАНТИ З ГРИБАМИ

КОЛЬОРОВІ МАНТИ З ГРИБАМИ

конкурс пісних рецептів Scarlett x Інгредієнти

  • зелень (кріп і петрушка)
  • печериці – 300 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • шпинат – 200 г
  • буряк середнього розміру – 1 шт.
  • борошно – 3 склянки
  • куркума – 1 ч. Л.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • масло оливкове – 4 ст. л.
  • вода – 2 склянки

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

КОЛЬОРОВІ МАНТИ З ГРИБАМИ

Приготувати два види начинки. У каструлі закип'ятити 1 склянку води, покласти шпинат і варити 3 хв. Одержаний зелений відвар процідити в окремий посуд і залишити остигати. Буряк очистити, натерти на крупній тертці, покласти в каструлю з киплячою водою, варити 3 хв. Відвар також злити в інший посуд, остудити. Обидва відвари знадобляться для приготування тіста. Крок 2

КОЛЬОРОВІ МАНТИ З ГРИБАМИ

Лук очистити, дрібно порубати, обсмажити на невеликій кількості оливкової олії 2 хв. Додати дрібно нарізані печериці, перемішати і розділити суміш на 2 рівні частини. Першу залишити в сковороді і додати злегка відварений шпинат. Посолити і тушкувати близько 7 хв, поки не випарується рідина. Другу половину начинки змішати з буряком, додати сіль, перець і тушкувати близько 10 хв. Крок 3

КОЛЬОРОВІ МАНТИ З ГРИБАМИ

Замісити два види тесту. Для першого в миску просіяти 1,5 склянки борошна, додати куркуму, яка додасть тесту більш яскравий жовтий колір, і дрібку солі. Помішуючи, поступово влити шпинатний відвар. Додати 0,5 ст. л. оливкового масла. Тісто має бути тугим, еластичним і не повинно липнути до рук. Загорнути його в плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
Друге тісто замісити аналогічно, але без куркуми, а замість шпинатового відвару влити буряковий. Це тісто також прибрати на півгодини в холодильник.

Розкачати жовто-зелене тісто в дуже тонкий пласт, нарізати квадратами 8 х 8 см. У центр кожного квадрата викласти по 1 ч. Л. буряково-грибної начинки. Краї зліпити у вигляді конвертиків. В квадрати з бурякового тіста викласти шпинатному-грибну начинку. Крок 4

КОЛЬОРОВІ МАНТИ З ГРИБАМИ

Як і справжні манти, наші кольорові конвертики потрібно готувати на пару приблизно 10 хв. Але можна і зварити у воді, як вареники. Однак при варінні колір тесту може трохи поблекнуть, а конвертики, приготовані на пару, залишаться такими ж яскравими. Готові манти викласти на тарілку, прикрасити зеленню і полити ароматним оливковою олією, настояним на в'ялених томатах з травами і часником.
Приємного апетиту!

0/5 (0 Reviews)