Колір цих пельменів додасть весняний настрій, а начинка з пророщеної сочевиці, багата вітамінами і цілющою силою, легко засвоїться. Чудовим доповненням до пельменів стане томатно-імбирний соус.
Улюблений пісний рецепт x Інгредієнти
- цільнозерновий пшеничне борошно – 200 г
- борошно загального призначення – 300 г
- вода – 150 мл
- сіль – за смаком
- буряковий сік (для додання кольору) – 2 ст.л.
- куркума (для додання кольору) – 1 ч.л.
- свіжий кріп (для прикраси) – 1 пучок
- пророщена сочевиця – 1 стакан
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 5 зубчиків
- суха зелень – 1 ч.л.
- паприка – 1 ч.л.
- чорний перець – 1,5 ч.л.
- перекручені помідори – 0,5 л
- свіжий імбир – шматочок довжиною 4 см
- сушений базилік – 1 ч.л.
- соняшникова олія холодного віджиму – 2 ст.л.
- кмин – 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У теплій воді розвести сіль і буряковий сік. Додати борошно, замісити круте тісто. Накрити мокрим рушником і залишити в теплі на 30 хвилин. Крок 2
Якщо ви хочете зробити жовте тісто, то в теплу воду потрібно додати куркуму і розмішати. Далі все так само. Крок 3
Проростити сочевицю. Крок 4
Перекрутити сочевицю через м'ясорубку або збити блендером. Додати цибулю і спеції. Крок 5
розкачати тісто, викласти начинку і зліпити пельмені. Крок 6
Викладати пельмені в киплячу підсолену воду. Варити на середньому вогні 9-10 хвилин з моменту спливання пельменів. Крок 7
СОУС. Підготувати інгредієнти для соусу. Крок 8
У сковороді на олії обсмажити кмин, потерти на дрібній тертці імбир. Додати спеції і помідори. Довести до кипіння і протушкувати на слабкому вогні 3-5 хвилин. Посипати кропом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!