КОТЛЕТИ З БАРАНИНИ з овочевим гарніром

КОТЛЕТИ З БАРАНИНИ з овочевим гарніром

КОТЛЕТИ З БАРАНИНИ з овочевим гарніром

Інгредієнти

  • кінза, петрушка
  • часник – 4 зубчики
  • петрушка
  • великі помідори
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • 250 г білого хліба
  • 100 г свинячого сала
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 80 г вершкового масла
  • яйце – 1 шт
  • сіль
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • Для гарніру:
  • 500 г баранини без кісток
  • молоко
  • часник – 3 зубчики
  • баклажан – 1 шт
  • цибуля ріпчаста великий
  • кріп
  • масло рослинне

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Петрушку і кріп ретельно вимити, обсушити і дуже дрібно нашаткувати. Часник очистити і подрібнити. Вершкових масло розтерти з 2 ст. л. подрібненої зелені, додати 1 ст. л. часнику. Перемішати і поставити в морозильну камеру. Крок 2 Баранину вимити, обсушити і нарізати дрібними шматками. Так само нарізати сало. Викласти на обробну дошку і, тримаючи ніж перпендикулярно поверхні стола, рубати м'ясо разом з салом, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Перекласти в миску. З хліба зрізати скоринку. Замочити м'якоть в молоці. Коли хліб розмокне, злегка віджати його. Крок 3 Лук очистити, дрібно нарізати. Розігріти в сковороді 1 ст. л. вершкового масла. Обсмажити в ньому цибулю (2 хв.). Додати решту зелень і часник. Перемішати і готувати 3 хв. Крок 4 В миску з м'ясом покласти розмочений хліб, яйця, обсмажену зелень і цибулю, коріандр. Посолити, поперчити за смаком. Перемішати. Крок 5 З отримав фаршу сформувати круглі котлети діаметром 5-6 см. Зробити в центрі кожної поглиблення, покласти в нього по 1 ч. Л. замороженого масла із зеленню. Краї котлети стиснути руками так, щоб начинка виявилася усередині. Крок 6 Приготувати гарнір . Баклажан вимити, нарізати великими кубиками, присипати сіллю і дати постояти кілька хвилин. Промити кубики водою. Помідори вимити і крупно нарізати. Зелень, цибуля і часник очистити і нарізати. Розігріти в сковороді рослинне масло. Обсмажити в ньому цибулю і часник, 1 хв. Покласти баклажани і готувати 6 хв. Потім додати помідори, сіль і перець. Гасити на середньому вогні 5 хв. Крок 7 У великій сковороді сильно нагріти рослинне масло. Смажити котлети по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і готувати ще 3 хв.

0/5 (0 Reviews)