З кропиви варять не тільки щі, а й готують навіть котлети. Однією травою особливо ситий не будеш, тому додаємо в фарш яловичину і свинину – від таких котлет з кропивою не відмовляться навіть завзяті м'ясоїди.
Інгредієнти
- 500 г м'якоті яловичини
- 800 г м'якоті свинячої шийки
- 300 г кропиви
- 1 велика цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
- рослинне масло
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігрійте духовку до 220 ° С. Наріжте м'ясо, пропустіть через м'ясорубку. Крок 2 Очистіть і подрібніть часник і цибулю. У сковороді розтопіть масло, покладіть цибулю і часник, млоїте на слабкому вогні 10 хв. Крок 3 Одягнувши рукавички, у кропиви видаліть жорсткі стебла, листя порубати, додайте до цибулі з часником, млоїте 2 хв. Крок 4 Збийте цибульний-кропив'яну суміш занурювальним блендером в кашку. Натріть очищену картоплину на дрібній тертці і додайте в кашку. Крок 5 Змішайте отриману масу і м'ясний фарш, посоліть, поперчіть і ретельно вимісити руками, 10 хв. Розділіть масу на 10 рівних частин. Кожну з частин скачайте змазаними маслом руками в кулю, злегка сплющите його. Крок 6 Застеліть деко папером для випічки, викладіть котлети на деякій відстані один від одного і поставте під гриль. Через 5 хв. переверніть, зменшіть температуру духовки до 140 ° С. Запікайте до готовності котлет, приблизно 20 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!