Крокети з БІЛІЙ РИБИ

Маріанна Орлинкова, заступник головного редактора журналу & laquo; Гастроном & raquo ;, пропонує рецепт з оригінальним поєднанням смаків – пряна гостра риба з соусом зі свіжих ананасів.

& nbsp;

крокети з БІЛІЙ РИБИ

Інгредієнти

  • 250 г філе морської білої риби (тріска, палтус, камбала, сайда)
  • 1 яйце
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 зубчики часнику

  • 1 маленька цибулина
  • 1 маленький гострий перчик чилі
  • 1 ч. л. порошку каррі
  • 1 ч. Л. рибного соусу (нам пла)
  • щіпка сушеного чебрецю
  • чверть свіжого кокоса
  • рослинне масло для фритюру
  • сіль, мелений білий перець

для сальси:

  • 1 невеликий стиглий ананас
  • 1 см свіжого кореня імбиру
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • сік і цедра невеликого лайма
  • маленький пучок кінзи
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Для сальси зріжте з ананаса шкірку, очистіть від «вічок». Розріжте м'якоть уздовж на чотири частини і виріжте жорстку серцевину, залишаючи м'якоть поріжте дрібними кубиками.

Що випливає при різанні сік злийте в невелику мисочку, додайте туди цукор, цедру і сік лайма. Ретельно розмішайте до повного розчинення цукру. Імбир натріть на тертці, додайте в мисочку з соком.

Листя кінзи зніміть зі стебел, стебла дуже дрібно наріжте. Змішайте нарізані ананаси і стебла кінзи, полийте соком з цукром і імбиром, приправте чорним перцем за смаком. Закрийте і поставте в холодильник на 30 хв.

Для крокетов рибу дуже дрібно наріжте або проверніть через м'ясорубку.
Лук, часник і чилі також дуже дрібно наріжте (якщо не хочете, щоб крокети вийшли занадто гострі, видаліть з чилі насіння). Змішайте рибу з цибулею, часником, чилі, каррі, чебрецем.

Кокос очистіть від коричневої жорсткої шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. М'якоть кокоса натріть на дрібній або крупній тертці, за бажанням. Додайте кокос і рибний соус в фарш. Приправте за смаком сіллю і перцем.

Мокрими руками скачайте з фаршу 8-10 кульок. Розігрійте масло у фритюрниці до 160-180 ° С. Обсмажте крокети порціями з усіх боків до золотистої скоринки, 2-3 хв. Вийміть шумівкою на паперові рушники і дайте стекти зайвому жиру 1 хв.

Подавайте негайно з холодною ананасною сальсою, посипавши листям кінзи.

0/5 (0 Reviews)