Маріанна Орлинкова, заступник головного редактора журналу & laquo; Гастроном & raquo ;, пропонує рецепт з оригінальним поєднанням смаків – пряна гостра риба з соусом зі свіжих ананасів.
& nbsp;
Інгредієнти
- 250 г філе морської білої риби (тріска, палтус, камбала, сайда)
- 1 яйце
- 1 маленька цибулина
- 1 маленький гострий перчик чилі
- 1 ч. л. порошку каррі
- 1 ч. Л. рибного соусу (нам пла)
- щіпка сушеного чебрецю
- чверть свіжого кокоса
- рослинне масло для фритюру
- сіль, мелений білий перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 зубчики часнику
для сальси:
- 1 невеликий стиглий ананас
- 1 см свіжого кореня імбиру
- 1 ст. л. коричневого цукру
- сік і цедра невеликого лайма
- маленький пучок кінзи
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Для сальси зріжте з ананаса шкірку, очистіть від «вічок». Розріжте м'якоть уздовж на чотири частини і виріжте жорстку серцевину, залишаючи м'якоть поріжте дрібними кубиками.
Що випливає при різанні сік злийте в невелику мисочку, додайте туди цукор, цедру і сік лайма. Ретельно розмішайте до повного розчинення цукру. Імбир натріть на тертці, додайте в мисочку з соком.
Листя кінзи зніміть зі стебел, стебла дуже дрібно наріжте. Змішайте нарізані ананаси і стебла кінзи, полийте соком з цукром і імбиром, приправте чорним перцем за смаком. Закрийте і поставте в холодильник на 30 хв.
Для крокетов рибу дуже дрібно наріжте або проверніть через м'ясорубку.
Лук, часник і чилі також дуже дрібно наріжте (якщо не хочете, щоб крокети вийшли занадто гострі, видаліть з чилі насіння). Змішайте рибу з цибулею, часником, чилі, каррі, чебрецем.
Кокос очистіть від коричневої жорсткої шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. М'якоть кокоса натріть на дрібній або крупній тертці, за бажанням. Додайте кокос і рибний соус в фарш. Приправте за смаком сіллю і перцем.
Мокрими руками скачайте з фаршу 8-10 кульок. Розігрійте масло у фритюрниці до 160-180 ° С. Обсмажте крокети порціями з усіх боків до золотистої скоринки, 2-3 хв. Вийміть шумівкою на паперові рушники і дайте стекти зайвому жиру 1 хв.
Подавайте негайно з холодною ананасною сальсою, посипавши листям кінзи.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!