М'ясний Террін з фісташками І курагою

М'ясний Террін з фісташками І курагою

Інгредієнти

  • свинина безкісткова – 300 г
  • свинина (фарш) – 500 г
  • яловичина (фарш) – 500 г
  • фісташки очищені – 100 г
  • курага – 10 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • чебрець – 2 гілочки
  • коньяк – 2 ст. л.
  • бекон (смужки) – 250 г
  • петрушка – 4 гілочки
  • цибуля зелена – 2 стебла
  • сіль
  • перець

Для змазування:

  • масло рослинне

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

М'ясний Террін з фісташками І курагою

Напередодні свинину вимити і нарізати шматочками величиною з лісовий горіх. Часник очистити і роздавити. Покласти в миску свинину, часник і чебрець, влити коньяк. Перемішати, накрити і поставити в холодильник на ніч. Крок 2

М'ясний Террін з фісташками І курагою

На наступний день курагу нарізати невеликими шматочками, фісташки крупно порубати ножем. Петрушку і цибулю вимити, обсушити й подрібнити. Додати в миску до свинини обидва види фаршу, курагу, фісташки і зелень. Приправити сіллю і перцем і добре перемішати. Крок 3

М'ясний Террін з фісташками І курагою

Подовжену прямокутну форму злегка змастити маслом і викласти смужками бекону, як показано на фото. Кінці смужок повинні звисати. Крок 4

М'ясний Террін з фісташками І курагою

Викласти на бекон підготовлену начинку, притиснути руками, щоб фарш ліг щільніше. Накрити вільними кінцями. Закрити форму фольгою і поставити на деко, наполовину наповнений водою. Готувати в розігрітій до 180 ° С духовці 1 год 20 хв. Дати охолонути до кімнатної температури, потім переставити в холодильник під гніт на 6-8 ч.

0/5 (0 Reviews)