КРОВ'ЯНА КОВБАСА

кров'яної ковбаси

кров'яної ковбаси

Інгредієнти

Починайте готувати за 5 ч до подачі

  • 1 л свинячої крові
  • 200-300 г м'якоті свинячої шийки
  • 800 г свинячого жиру
  • 150 г солоного свинячого сала
  • 2 великі цибулини
  • 2 склянки гречаної січки
  • 1 стакан нежирних вершків
  • 1 ч. л. червоного винного оцту
  • по щіпці меленої гвоздики, мускатного горіха і паприки
  • сіль, мелений чорний перець
  • свинячі кишки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Залийте шийку 2 л холодної води, на середньому вогні доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть, не закриваючи, 1,5 ч. Потім процідіть бульйон, м'ясо дуже дрібно наріжте. Крок 2 Доведіть бульйон до кипіння, всипте крупу і варіть на повільному вогні до повного розварювання, 25-30 хв. Рідина повинна вбратися. Якщо її не вистачить, підлити окропу. Зніміть з вогню, остудіть. Крок 3 Свинячий жир і сало наріжте дуже дрібними шматочками. Так само дрібно наріжте цибулю. На великій сковороді з товстим дном на невеликому вогні потомите сало так, щоб витопити жир, додайте цибулю і готуйте до м'якості цибулі, помішуючи, 5-7 хв. Лук не повинен потемніти. Додайте жир і готуйте, помішуючи, до прозорості жиру, 20 хв. Зніміть з вогню, злегка остудіть. Крок 4 Додайте в кров оцет і розмішайте, щоб кров не згорталася; процідіть. Змішайте кров з остигнула кашею. Додайте жир з цибулею і нарізане м'ясо. Приправте спеціями і сіллю. В останню чергу влийте вершки і ретельно перемішайте. Крок 5 Кишки виверніть навиворіт, відскоблити, посоліть і залиште на 2 ч. Потім промийте теплою водою, обсушити, виверніть назад. Зауважте кінець кишки щільно шпагатом. За допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку або воронки начините кишки фаршем приблизно на 3/4. Зауважте другий кінець. Проколіть кишку голкою в декількох місцях. Крок 6 Доведіть до кипіння воду в широкій і глибокій каструлі. Покладіть ковбасу і поставте на мінімальний вогонь. Вода практично не має кипіти. Готуйте ковбасу до твердості, від 20 до 40 хв., В залежності від обсягу. Коли ковбаса спливе, проколіть її ще в декількох місцях, щоб шкірка не лопнула. Готову ковбасу вийміть, накрийте рушником і повністю остудіть. У холодному погребі чи холодильнику вона зберігається близько 2 тижнів.

0/5 (0 Reviews)