М'ЯСО ПО-молдавського

Зазвичай слово & laquo; тушонка & raquo; не викликає великої радості. Ну хіба що, якщо у вас було щасливе похідний-байдаркових дитинство. Або запах тушкованого м'яса з картоплею нагадує вам про першу після зими поїздці на літню дачу & ndash; коли там ще сиро і пильно і готувати & laquo; даний & raquo; колись. Але ця тушонка авторства нашої помічниці по & laquo; Гастрономовскому & raquo; господарству Люди (вона родом з Молдавії) справила на нас саме позитивне враження.

 М'ЯСО ПО-молдавського

М'ЯСО ПО-молдавського

Інгредієнти

Починайте готувати за 4 год до подачі

  • 3 кг м'якоті жирної свинячої шийки
  • 3 кг м'якоті пісної телятини
  • лавровий лист
  • чорний і запашний перець горошком
  • гострий червоний перець
  • велика морська сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 М'ЯСО ПО-молдавського

Наріжте все м'ясо великими шматками (розміром приблизно з сірникову коробку). Стерилізують банки і покладіть на дно кожної трохи солі і лавровий лист. Крок 2

М'ЯСО ПО-молдавського

потім викладайте м'ясо шарами, поперемінно жирну свинину і пісну телятину. Кожен шар злегка присолюємо і приправляйте спеціями. Крок 3

М'ЯСО ПО-молдавського

Встановіть заповнені вщерть банки в глибоке деко, поставте в середину розігрітій до 220 ° С духовки, залийте холодною водою. Коли вміст банок закипить, зменшіть жар духовки до 200 ° С і готуйте 2,5-3 ч. Банки повинні знаходитися у воді – не забувайте її підливати. Гарячі банки вийміть, закрийте стерилізованими кришками і укутайте рушниками, щоб вони холоднішими рівномірно. Господині на замітку

& nbsp; Рада гастроному

Оскільки м'ясні консерви & ndash; один з головних джерел ризику з точки зору виникнення ботулізму, ми не рекомендуємо вам герметично закривати банки з тушонкою і довго зберігати їх. Або тримайте банки в холодильнику, або з'їдайте протягом декількох тижнів, або просто заморозьте тушонку. & Lt; br/& gt; Якщо в морозильнику не надто багато місця, перекладіть остигнула тушонку в вистелену двома шарами плівки (краю повинні звисати) прямокутну ємність для продуктів. Накрийте плівкою зверху, закрийте ємність і заморозьте. Потім тушонку в плівці можна вийняти з ємності і зберігати прямо так, уклавши кілька таких прямокутників один на одного.

0/5 (0 Reviews)