Зазвичай слово & laquo; тушонка & raquo; не викликає великої радості. Ну хіба що, якщо у вас було щасливе похідний-байдаркових дитинство. Або запах тушкованого м'яса з картоплею нагадує вам про першу після зими поїздці на літню дачу & ndash; коли там ще сиро і пильно і готувати & laquo; даний & raquo; колись. Але ця тушонка авторства нашої помічниці по & laquo; Гастрономовскому & raquo; господарству Люди (вона родом з Молдавії) справила на нас саме позитивне враження.
Інгредієнти
Починайте готувати за 4 год до подачі
- 3 кг м'якоті жирної свинячої шийки
- 3 кг м'якоті пісної телятини
- лавровий лист
- чорний і запашний перець горошком
- гострий червоний перець
- велика морська сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте все м'ясо великими шматками (розміром приблизно з сірникову коробку). Стерилізують банки і покладіть на дно кожної трохи солі і лавровий лист. Крок 2
потім викладайте м'ясо шарами, поперемінно жирну свинину і пісну телятину. Кожен шар злегка присолюємо і приправляйте спеціями. Крок 3
Встановіть заповнені вщерть банки в глибоке деко, поставте в середину розігрітій до 220 ° С духовки, залийте холодною водою. Коли вміст банок закипить, зменшіть жар духовки до 200 ° С і готуйте 2,5-3 ч. Банки повинні знаходитися у воді – не забувайте її підливати. Гарячі банки вийміть, закрийте стерилізованими кришками і укутайте рушниками, щоб вони холоднішими рівномірно. Господині на замітку
& nbsp; Рада гастроному
Оскільки м'ясні консерви & ndash; один з головних джерел ризику з точки зору виникнення ботулізму, ми не рекомендуємо вам герметично закривати банки з тушонкою і довго зберігати їх. Або тримайте банки в холодильнику, або з'їдайте протягом декількох тижнів, або просто заморозьте тушонку. & Lt; br/& gt; Якщо в морозильнику не надто багато місця, перекладіть остигнула тушонку в вистелену двома шарами плівки (краю повинні звисати) прямокутну ємність для продуктів. Накрийте плівкою зверху, закрийте ємність і заморозьте. Потім тушонку в плівці можна вийняти з ємності і зберігати прямо так, уклавши кілька таких прямокутників один на одного.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!