Кундюбкі або кундюми – традиційне давньоруське блюдо, вдають із себе пельмені з грибною начинкою. Однак, від звичайних пельменів вони відрізняються не тільки особливою начинкою. Тісто для кундюбок замішується на рослинній олії (маковому або соняшниковій) і гарячої води і являє собою поєднання витяжного і заварного тесту. Начинка готується як з свіжих, так і з сухих грибів і може поєднуватися з рисової або гречаної крупами. І нарешті, головна відмінність від звичайних пельменів – кундюбкі НЕ відварюють … а на початку їх запікають, а потім, заливши грибним відваром, млоять в духовці.
Рецепти наших бабусь x Інгредієнти
- борошно (пшеничне) 350 г
- вода (окріп) 170 мл
- рослинне масло 4 ст. л.
- сіль щіпка
- ріпчасту цибулю (для начинки) 1 шт.
- гриби (для начинки) 500 г
- крупа гречана (для начинки) 0,5 ст.
- сіль (для начинки) щіпка
- зелень (для начинки) 1 пучок
- спеції 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У миску з просіяного борошном, всипати дрібку солі і влити рослинне масло. Потім влити окріп і лопаткою (тісто дуже гаряче) замісити тісто. Крок 2
Потім тісто покласти в миску, накрити і залишити хвилин на 30 відпочити. Крок 3
Зварити до готовності гречану крупу. Крок 4
Обсмажити на рослинному маслі дрібно нашатковану цибулю. До обсмаженої цибулі додати дрібно нарізані гриби, посолити, поперчити і обсмажити. Крок 5
Змішати в мисці цибулю, гриби, гречану крупу і нашатковану зелень. Крок 6
Тісто розкачати в тонкий пласт, що не підсипаючи борошно. Тісто саме по – собі дуже пластичне і не липне. Нарізати на квадрати, розміром 5х5 см, покласти на кожен квадрат трохи начинки і сформувати пельмені, у вигляді вушок. Крок 7
Готові кундюбкі запекти в розігрітій до 180 ° C духовці, до золотистого кольору. Крок 8
Потім розкласти по горщикам. Залити окропом, всипати по дрібці солі, кілька горошин чорного перцю і лаврового листку. Запікати в духовці (або як робили наші бабусі – в російській печі) при 180 ° C приблизно хвилин 10-15. Крок 9
Якщо немає горщиків, то кундюбкі можна укласти в форму для запікання з високими бортиками (НЕ роз'ємну), залити окропом і так же запекти в духовці. Смачна страва готова!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!