Давно шукали простий рецепт мусаки і не могли знайти? Перевірте в справі цей! Традиційна грецька мусака готується досить довго, так як зазвичай вона складається з декількох шарів овочів, які обсмажуються окремо в маслі, а потім запікаються в соусі. На створення ж страви на нашу рецептом потрібно всього сорок хвилин, але від цього воно виходить не менш смачним. Мусаку на нашу простому рецептом цілком можна приготувати на вечерю в будні. Ось побачите: все будуть дуже задоволені! А якщо вам одного разу дуже захочеться приготувати мусака за всіма правилами, виберіть спокійний вихідний і робіть це не поспішаючи, смакуючи майбутню дегустацію і згадуючи той самий чудовий день, коли вперше спробували блюдо в затишній грецькій таверні.
Інгредієнти
- 500 г баранячого фаршу
- 200 г сиру фета
- 6 середніх помідорів
- 2 середніх баклажана
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 ч. л. меленої кориці
- 5 гілочок м'яти
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200 ° С. Підготуйте інгредієнти простий мусака. Баклажани розрізати уздовж і наріжте скибочками. Покладіть на деко, посоліть і запікайте 25 хв. Крок 2
Очистіть цибулю і часник для мусака і дрібно наріжте. Помідори наріжте кубиками. Нагрійте оливкову олію у великій, глибокій сковороді. Покладіть цибулю і часник і обсмажуйте до м'якості, 7 хв. Додайте фарш і смажте, помішуючи, 3-4 хв., Поки фарш не підрум'яниться. Крок 3
Додайте в сковороду помідори, корицю, сіль і перець. Гасіть на повільному вогні 10 хв. Покладіть запечені баклажани і готуйте все разом ще 10 хв. Крок 4
наламати фету на невеликі шматочки виделкою і посипте мусака. Зачекайте, поки фета злегка розплавиться, і зніміть з вогню. Дрібно наріжте м'яту, посипте блюдо і відразу ж подавайте мусака на стіл. Корисна порада
Баклажани для цього рецепта мусаки годі й запікати, а смажити. Спочатку наріжте плоди і посоліть. Залиште на 15 хвилин, потім промийте і відіжміть. Обсмажте на невеликій кількості масла і далі готуйте за рецептом. & Nbsp;
До речі
Грецька мусака має чимало різновидів. Болгари кладуть в подібне блюдо багато картоплі, капусту і кабачки, а в якості соусу використовують сметану. Турки додають в мусака гарбуз і нут, молдавани & mdash; кукурудзу, а хорвати & mdash; локшину і гриби.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!