ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

Традиційне кіпрське блюдо, яке подають як в туристичних ресторанах, так і в місцях & laquo; для своїх & raquo ;. Іноземним гостям шефтальес подадуть з картоплею-фрі, який став найпопулярнішим гарніром на Кіпрі, і овочевим салатом, а самі кіпріоти вважають за краще їсти ці ковбаски з арабської питою і шматочком обсмаженого на грилі халумі.

 ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

Інгредієнти

  • 1,5 кг свинячого або баранячого фаршу
  • 10 гілочок петрушки
  • 5 гілочок м'яти
  • 3 середні цибулини
  • свинячі кишки
  • 1 ч. Л. меленої солодкої паприки
  • сіль, мелений чорний перець
  • оцет

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Промийте свинячі кишки в проточній воді, покладіть в миску і залийте 1 л холодної води з 2 ст. л. оцту. Крок 2

ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю. У петрушки і м'яти відокремте стебла (вони не знадобляться). Листочки дрібно наріжте. Крок 3

ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

Додайте у фарш цибуля, зелень, сіль, перець і паприку. Добре вимісити до однорідності і трохи відбийте. Крок 4

ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

Візьміть кишку, злегка обсушити і за допомогою спеціальної насадки наповніть її фаршем, щоб вийшла невелика ковбаска. Крок 5

ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

Зауважте вузлики з двох сторін ковбаски і обріжте кишку. Продовжуйте формувати ковбаски, поки не закінчиться фарш. Крок 6

ШЕФТАЛЬЕС ПО-кіпрських

розпаліть вугілля і посмажте ковбаски на решітці з двох сторін, 10-12 хв. Або розігрійте сковороду-гриль і посмажте ковбаски на ній. Подавайте гарячими з шматочками лимона. Господині на замітку

Сирі ковбаски можна загорнути в поліетиленову плівку і заморозити. А потім смажити без розморожування.

0/5 (0 Reviews)