МУСАКА З БАКЛАЖАНАМИ

Це одне з найвідоміших страв грецької кухні. Рецептів мусаки стільки ж, скільки рецептів борщу & ndash; кожна господиня готує по-своєму. Найпопулярніші варіанти — з баклажанами, але бувають мусаки з кабачків, шпинату і навіть з гарбуза.

Інгредієнти

  • 1 кг фаршу (бажано з баранини)
  • 6-8 середніх баклажанів
  • 8-10 середніх картоплин
  • 500 г подрібнених помідорів, консервованих у власному соку
  • 2 великі цибулини
  • 150 мл білого вина
  • 1 ст. л. сушеного орегано
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

 Для соусу:

  • 500 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • сіль і мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками. У великій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю до м’якості, 5-7 хв. Додайте в сковороду фарш і смажте на сильному вогні, постійно помішуючи, поки фарш не потемніє. Влийте вино, додайте подрібнені помідори і орегано, посоліть і поперчіть, тушкуйте 15 хв.

Крок 2

МУСАКА З БАКЛАЖАНАМИ

Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 8- 10 мм. Покладіть в миску, полийте 5-6 ст. л. оливкового масла і добре перемішайте, щоб масло покрило кожен шматочок. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і обсмажте баклажани з двох сторін до рум’яної скоринки, не додаючи масло.

Крок 3

МУСАКА З БАКЛАЖАНАМИ

Очистіть картопля і наріжте кружальцями завтовшки 5-6 мм. Добре промийте в холодній воді і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Обсушити картопля паперовими рушниками. Розігрійте в широкій сковороді оливкову олію і обсмажте картоплю в кілька прийомів до золотистого кольору.

Крок 4

МУСАКА З БАКЛАЖАНАМИ

Розтопіть в сотейнику вершкове масло і додайте борошно. Постійно помішуючи віночком, влийте трохи холодного молока і розмішайте, щоб не було грудок. У кілька прийомів додайте молоко, що залишилося і доведіть соус до кипіння. Варіть 5-7 хв. до загустіння. Посоліть, поперчіть і приправте мускатним горіхом. Трохи остудіть соус, прикривши поверхню харчовою плівкою.

Крок 5

Змастіть деко оливковою олією і викладіть картоплю. Потім розподіліть фарш. Останнім шаром розкладіть баклажани.

Крок 6

МУСАКА З БАКЛАЖАНАМИ

Розігрійте духовку до 180С. Залийте мусака соусом і поставте в духовку. Запікайте 35-40 хв. до рум’яної скоринки. Дістаньте готову мусаку з духовки, прикрийте фольгою і залиште на 10 хв. Господині на замітку

Якщо ви не хочете смажити баклажани, викладіть їх на деко і запечіть в духовці, 20 хв.

0/5 (0 Reviews)