КУНДЮБИ З ГРЕЧКИ З грибного бульйону

Кундюби (кундюми, кундюбкі, кундумци) – старовинне російське блюдо, що нагадує сучасні пельмені. В якості начинки до них йшли зазвичай гриби. Олександр Попов, шеф-кухар ресторану Хвиля, удосконалив рецепт, додавши в начинку гречку з солоними огірками. Вийшло смачне пісне блюдо на новий лад.

 КУНДЮБИ З ГРЕЧКИ З грибного бульйону

Інгредієнти

Для подачі (на 1 порцію):

  • перець чорний мелений – 5 г
  • кундюби п/ф – 140 г
  • рослинні масло – 15 мл
  • бульйон овочевий п/ф – 50 мл
  • базилік зелений – 1 г
  • сметана соєве – 15 г

Для тіста:

  • борошно пшеничне в/с – 600 г
  • крохмаль кукурудзяний – 15 г
  • сіль – 10 г
  • рослинне масло – 20 мл
  • вода – 1 стакан

Для фаршу:

  • рослинне масло – 20 мл
  • гречка відварна – 1300 г
  • огірки солоні – 150 г
  • цибуля пасеровану – 200 г
  • печериці смажені – 200 г
  • петрушка – 10 г
  • сіль – 15 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготувати тісто. Просіяти борошно гіркою, зробити в ній «колодязь», додати решту інгредієнтів і, підливаючи воду, замісити тісто. Скачати тісто в кулю, накрити серветкою і залишити на півгодини. Крок 2 Приготувати фарш. Обсмажити відварну гречку, додати дрібно нарізані солоні огірки, злегка припустити. Покласти пасеровану цибулю, смажені печериці та дрібно посічену петрушку. Посолити, поперчити, добре перемішати, зняти з вогню. Крок 3 Розкачати тісто як на пельмені, вирізавши круглою формою (приблизно по 5 г). Сформувати кундюби, беручи приблизно по 15 г фаршу на 1 шт. Підняти краї тіста і скріпити, щоб вийшов візерунок у вигляді хреста. Крок 4 Обсмажити кундюби на рослинній олії, укласти в сотейник, додати грибний бульйон і тушкувати до готовності. Подавати з дрібно рубаним базиліком і соєвої сметаною. До речі

Рецепт надано Олександром Поповим, шеф-кухарем ресторану Хвиля.

0/5 (0 Reviews)