Кундюби (кундюми, кундюбкі, кундумци) – старовинне російське блюдо, що нагадує сучасні пельмені. В якості начинки до них йшли зазвичай гриби. Олександр Попов, шеф-кухар ресторану Хвиля, удосконалив рецепт, додавши в начинку гречку з солоними огірками. Вийшло смачне пісне блюдо на новий лад.
Інгредієнти
Для подачі (на 1 порцію):
- перець чорний мелений – 5 г
- кундюби п/ф – 140 г
- рослинні масло – 15 мл
- бульйон овочевий п/ф – 50 мл
- базилік зелений – 1 г
- сметана соєве – 15 г
Для тіста:
- борошно пшеничне в/с – 600 г
- крохмаль кукурудзяний – 15 г
- сіль – 10 г
- рослинне масло – 20 мл
- вода – 1 стакан
Для фаршу:
- рослинне масло – 20 мл
- гречка відварна – 1300 г
- огірки солоні – 150 г
- цибуля пасеровану – 200 г
- печериці смажені – 200 г
- петрушка – 10 г
- сіль – 15 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготувати тісто. Просіяти борошно гіркою, зробити в ній «колодязь», додати решту інгредієнтів і, підливаючи воду, замісити тісто. Скачати тісто в кулю, накрити серветкою і залишити на півгодини. Крок 2 Приготувати фарш. Обсмажити відварну гречку, додати дрібно нарізані солоні огірки, злегка припустити. Покласти пасеровану цибулю, смажені печериці та дрібно посічену петрушку. Посолити, поперчити, добре перемішати, зняти з вогню. Крок 3 Розкачати тісто як на пельмені, вирізавши круглою формою (приблизно по 5 г). Сформувати кундюби, беручи приблизно по 15 г фаршу на 1 шт. Підняти краї тіста і скріпити, щоб вийшов візерунок у вигляді хреста. Крок 4 Обсмажити кундюби на рослинній олії, укласти в сотейник, додати грибний бульйон і тушкувати до готовності. Подавати з дрібно рубаним базиліком і соєвої сметаною. До речі
Рецепт надано Олександром Поповим, шеф-кухарем ресторану Хвиля.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!